Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Польоти між Ужгородом і Києвом готові відновити, але проблема у ціні квитка

2 липня 2016 р., 09:47

Все залежить від економічної ситуації

І купівельну спроможність громадян.

Можливість відновлення авіасполучення між Ужгородом і Києвом напряму залежить від економічної ситуації в Україні та купівельної спроможності громадян.
– Уже кілька авіакомпаній, у тому числі із закордону, висловили зацікавленість стати авіаперевізником в Ужгороді, – зазначає голова ОДА Геннадій Москаль. – Усе впирається у вартість рейсів, яка з об’єктивних причин надто висока. Авіакомпанія «Урга» готова розпочати виконання польотів «Ужгород – Київ» хоч завтра. 

Але розрахунок показав, що при максимальному зниженні вартості льотного часу, технічного обслуговування, страхування тощо ціна квитка в один бік за умови завантаженості пасажирської ємності судна на 75% складе 133 долари в один бік (3300 гривень). Такі гроші не може дозволити собі громадянин із середнім достатком, тому квитки будуть купувати хіба одиниці.
Зараз ми вкладаємо кошти з обласного та державного бюджету, щоб навести елементарний лад у міжнародному аеропорту «Ужгород» і привести його у відповідність до всіх технічних вимог. Немає сумніву, що аеропорт потрібен Закарпаттю і буде працювати за своїм прямим призначенням. Однак у теперішній економічній ситуації ми маємо розуміти, що за умов, коли держава не надає перевізникам ніякої компенсації, жодна авіакомпанія не буде працювати собі в збиток.
Обласна держадміністрація і я особисто продовжуємо вести переговори щодо відновлення авіасполучення між Ужгородом і Києвом ще з кількома авіаперевізниками.
Прес-центр ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp