Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як закарпатські лісівники за першість змагалися (ФОТО)

2 липня 2016 р., 19:00

На Міжнародному рівні

І з азартом

У Словаччині відбулися щорічні міжнародні змагання з сінокосіння «Татранська косьба» та «Шпіца гуляш» в рамках екологічної акції «Охорона екосистем лук». Ці змагання проводяться щорічно і стали вже доброю традицією.

Головними організаторами виступають Татранський Національний Парк та Міністерство народного господарства та розвитку Словаччини.

{g}

У цих змаганнях уже шостий рік поспіль достойно представляють Україну й ужгородські косарі - команда ДП «Ужгородське лісове господарство», а саме: Юрій Глаголич, Юрій Конкус та Іван Глюдзик.

За умовами змагань кожна команда (керівник і два косца) повинна була скосити на пару, в два покоси, сто метрів трави. На другому етапі в індивідуальному змаганні вісім кращих косарів проходили 50-метрову дистанцію. Акцент був зроблений у першу чергу на якість викошування луків.

Як відзначають самі організатори, ці змагання мають товариський характер. Головна мета - привернення уваги громадськості на екологію та збереження традицій косарів.
«У цьому чемпіонаті заявки подали 25 команд. Приїхали команди з Бельгії, Польщі, Чехії, Литви, Угорщини. Наші хлопці представляли Україну, і на парад учасників вийшли з національними прапорами. Цього року закарпатські лісівники в черговий раз доказали те, що ми можемо дбати не тільки про пейзажний ліс, але й про біорізноманіття екосистеми», - сказав директор ДП«Ужгородське ЛГ» Василь Кий.

Серед учасників крім команд відділів Татранського Національного Парку були: команда з Державного лісогосподарського підприємства Наместово (Словаччина), гості з Польщі – Татранський Парк Народови, Біебжанський Парк Народови, гості з Чехії – Крконоський Народний Парк.
Організатори кожного разу намагаються організувати атмосферу свята. Під час «Татранської косьби» йдуть концерти, різні конкурси, виставки.

Під час напруженої боротьби ужгородські лісівники посіли дванадцяте місце у сінокосінні та отримали «Золоту категорію» у приготуванні гуляшу.



нико 2 03.07.2016 11:05 IP: 162.207.53.37
два косца? а може все таки косарі?

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp