Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді лунала молитва

4 липня 2016 р., 08:54

У День всіх святих.

У храмі міста

3 липня, в День всіх святих, в землі українській прославлених, в домовому храмі парафії на честь рівноапостольних Великого князя Київського Володимира та Великої княгині Київської Ольги Карпатської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви в Ужгороді (вулиця Минайська 71) було відслужено божественну літургію.

Богослужіння очолив Преосвященнійший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Карпатською єпархією у співслужінні протоієрея Василя Бритвака, протоієрея Сергія Уманціва, протоієрея Романа Бобая та диякона Івана Жабляка.
Під час богослужіння поминались імена православних ієрархів – Всесвятійшого Варфоломія, архієпископа Константинополя - Нового Риму, Вселенського Патріарха, Блаженнійшого Макарія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви, Преосвященнійшого Віктора, єпископа Мукачівського і Карпатського, керуючого Карпатською єпархією.
Владика Віктор та духовенство вознесло молитви до Господа Бога з проханням дарувати українському народу мир, національну і духовну єдність, благополуччя та утвердження єдиної Помісної Автокефальної Української Православної Церкви, а також перемогу Українського війська над московсько-путінськими окупантами і терористами. Особливі молитви до Господа Бога були піднесені за збереження життя кожного українського воїна, добровольця і волонтера, які у наші дні боронять нашу святу українську землю від підступного московського ординця.
З архіпастирською проповіддю до прихожан звернувся Преосвященнійший владика Віктор, який привітав усіх зі святом та зупинився на важливості ушанування наших українських святих, в землі українській прославлених. Бо саме вони є тими світочами та Божими угодниками, які прикладом свого подвижницького і патріотичного життя вказують шлях до спасіння душі у любові до Бога, своєї української нації та земної, Богом даної нам, земної Вітчизни України.
Богослужіння супроводжувалось церковним співом під керівництвом регента читця Юрія Ропонича.


Прес-служба Карпатської єпархії УАПЦ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp