Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Андріїв зустрінеться з представниками служб таксі через порушення прав інвалідів

5 липня 2016 р., 18:44

Такі випадки - непоодинокі

Із скарги на дії ужгородських таксистів розпочався вчорашній прийом громадян міським головою Богданом Андріївим. За словами заявника, непоодинокими є випадки, коли служби таксі або відмовляються перевозити інвалідів, або просять за таке перевезення подвійну оплату, мотивуючи, що нібито перевозять великогабаритний вантаж (йдеться про коляски чи ходунки).

В Ужгороді служба таксі відмовилась надати послуги особливій дівчині

Богдан Андріїв дав доручення організувати і провести на цьому тижні зустріч із представниками служб таксі, щоб врегулювати ситуацію. І нагадав: те, що у компетенції міської влади - виконується. До прикладу, згідно з умовами конкурсу на пасажирські перевезення в Ужгороді, що відбувся у січні 2016 року, на кожному із маршрутів передбачено автобус для перевезення осіб із обмеженими фізичними можливостями. Таких спеціальних автобусів є два види: для перевезення візочників та для інвалідів зору.

Уже традиційно багато звернень стосувалися земельних питань, зокрема і для військових. На прийом приходили як самі демобілізовані, так і їхні рідні. Богдан Євстафійович пояснив кожному, що це питання - серед пріоритетних для міської влади. Створена і працює комісія, яка займається виключно питаннями визначення потреби у земельних ділянках та порядком надання її учасникам бойових дій у зоні проведення АТО, у її складі є і представники від учасників АТО та військкомату, всі заяви розглядаються об'єктивно. Наразі надійшло понад 1000 таких заяв на отримання ділянок, із них поки що на розгляді - близько 700. І щоб забезпечити вже наявні запити, необхідно приблизно50 гектарів землі. Місто не має такої кількості вільних земельних площ. Тому питання, сподівається міський голова, вдасться вирішити за допомогою виділення на ці потреби земель району.

Дав доручення Богдан Андріїв у стислі строки підготувати і винести на розгляд сесії питання щодо виділення матеріальної допомоги родині загиблого ужгородця Юрія Біровчака - для заміни покрівлі на будинку.

Зверталися ужгородці і по матеріальну допомогу, скаржилися на недобросовісних сусідів, було кілька звернень від представників ОСББ, які просили включити до плану ремонти будинків та дахів.
Колективно звернулися представники громадської організації "Оптиміст" із проханням врегулювати питання з приміщенням для організації, що дасть змогу покращити діяльність товариства із захисту прав інвалідів та залучати додаткові кошти від спонсорів та міжнародних організацій-донорів.

Загалом під час прийому міський голова розглянув майже півсотні звернень.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp