Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Правозахисники: Донбас обстрілювали з Росії

6 липня 2016 р., 18:27

У 2014 році російські війська вели вогонь по селам Луганщини, заявили іноземні експерти.

Міжнародна правозахисна організація International Partnership for Human Rights (IPHR) заявила про обстріл Донбасу з території Росії. Звіт з інформацією розміщений на її сайті. Документ отримав назву "Звідки відкрили вогонь? Розслідування транскордонних атак на сході України". Зокрема, правозахисники з'ясували, що влітку і восени 2014 року відразу кілька сіл і селищ Луганської області обстріляли зі ствольної і реактивної артилерії. 

Це Колесниківка, Комишне, Мілове, Дмитрівка та Перемога, які розташовані біля кордону з Росією. При цьому бойові дії велися з РФ, зазначили правозахисники. "Крім того, ми говоримо про нелегальні перетини кордону Росії з Україною російськими військовими, а також військовими вертольотами і розвідувальними дронами", - повідомила ВВС Україна координатор польових місій IPHR Світлана Валько. Під час підготовки доповіді правозахисники вивчили десять типів доказів і опитали 45 свідків (цивільних осіб і прикордонників). Також вони провели польові дослідження в Луганській області, зазначено в документі. "Ми самостійно польовою командою оглядали воронки від снарядів на території цих населених пунктів, - розповіла Валько. - Дальність стрільби визначити складніше, але це можливо, з огляду на тип зброї, який застосовувався. А з огляду на те, що ці події відбувалися в безпосередній близькості до кордону і при цьому використовувалася важка артилерія, то можна визначити, що стріляли саме з території Росії".

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp