Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Ужгородщині піротехніки знищили "подарунки війни"

8 липня 2016 р., 08:48

6 липня.

Працювали завзято.

6 липня о 10:30 до Служби порятунку «101» повідомили, що в лісовій посадці с. Холмці Ужгородського району (біля каналу) виявлено предмети, зовні схожі на боєприпаси. На них натрапив місцевий мешканець, збираючи гриби.

Сапери групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області, прибувши на місце події, ідентифікували знайдений боєприпас, як 76-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Під час додаткового обстеження прилеглої території, піротехніки ДСНС ще виявили 5 артснарядів калібром 23 мм та один калібром 30 мм; 15 мінометних мін калібром 82 мм та 3 гранати Ф-1.

Цього ж дня, після обіду, усі 25 вибухонебезпечних предметів піротехніки транспортували на військовий полігон у с. Оріховиця Ужгородського району, де ВНП і знищили.

Рятувальники закликають закарпатців! У разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером «101» або «102».

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмета, категорично забороняєтьсяпересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.




У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp