Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатського митця визнали у Європі (ФОТО)

8 липня 2016 р., 09:00

Знай наших

Кращі з кращих.

{g}

Цьогорічний червень в родині ужгородських художників Василя і Петра Свалявчиків запам’ятається надовго. Адже саме йому Божою волею судилося стати поворотним у творчій біографії самобутніх талановитих митців – батька і сина, -пише "pmg.ua".

З 17 до 19 червня цього року у нормандському місті Фурджа, поблизу Парижа, проходив ІV-ий інтернаціональний конкурс пленерного живопису великого формату під егідою ЮНЕСКО – спеціалізованої установи ООН з питань освіти, науки і культури. Участь у ньому взяли понад сто кращих художників-портретистів Європи і світу. Змагалися як професіонали, так і аматори у віковому діапазоні від 25 до 65 років. Україну за результатами ретельного попереднього відбору представляв молодий ужгородський художник Петро Свалявчик, якому шляхом жеребкування дістався №64, – йдеться у статті газети "Панорама" від 30 червня.

Творче змагання тривало три дні, упродовж яких художникам належало створити портрет формату 100 см х 80 см однієї із десяти запропонованих моделей. Щоправда, дозволялось писати портрет і власної моделі. Цим і скористався ужгородський митець, який написав портрет своєї дружини Мар’яни, що супроводжувала його у поїздці.

Щоб не гаяти даремно часу, Петро Свалявчик встиг створити поза конкурсом портрет француженки Анжеліки та два чудові натюрморти.

Журі конкурсу гідно оцінило талант та продуктивність нашого земляка. Гран-прі пленеру-конкурсу вручили французу. А одна із трьох премій від ЮНЕСКО та солідна грошова винагорода від банку Агріколь дісталася Петрові Свалявчику, який виконав роботу у форматі 3D. Таким чином, наш земляк увійшов у четвірку найкращих портретистів Європи, з чим ми його вітаємо і заслужено гордимося ним.

А 28 червня з нагоди Дня Конституції України Президент нашої держави своїм Указом присвоїв почесне звання «Народний художник України» Свалявчику Василю Петровичу за значний особистий внесок у культурно-освітній розвиток України.

Вітаємо Василя Петровича і Петра Васильовича Свалявчиків із вагомими здобутками і бажаємо нових творчих висот на мистецькій ниві.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp