Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що не так було на закарпатських ДВК?

26 травня 2014 р., 19:43

Які саме порушення відбувались на виборчих дільницях області розповіли сьогодні в Ужгородському прес-клубі.

Відбулася прес-конференція Громадянської мережі ОПОРА «Вибори Президента України: Підсумки спостереження ОПОРИ». 

У післядень голосування ОПОРА оприлюднила кількісну явку виборців та результати голосування на позачергових виборах Президента, згідно зі швидким статистичним підрахунком голосів, яку провела Мережа на основі фактичних офіційних результатів. Завдяки роботі 2 000 своїх спостерігачів по всій Україні представники ОПОРИ надали підсумки моніторингу, зокрема, проінформували стосовно наявності правопорушень на виборчих дільницях.

За словами Юлії Дуб, керівника прес-центру закарпатського осередку ГО ОПОРА, спостерігачі зафіксували такі порушення на ДВК: 

1. Видача бюлетенів без документів – 4 ДВК: с. Ворочево, Перечинського р-ну (71 округ), с. Волосянка, Березнянського р-ну (71 округ), с. Ганьковиця, Свалявського р-ну (71 округ) та с. Климковиця, Іршавського р-ну (72 округ) – складені відповідні акти про порушення, але на ДВК усі відмовилися їх підписувати. 

2. У місті Хуст на виборчій дільниці №210787 (округ 72) зранку членам комісії видали тільки частину бюлетенів, а решту залишили на окремому столі, котрий розміщений біля голови ДВК. Як прокоментувала спостерігачу ОПОРИ цю ситуацію заступник голови ДВК Ілько Ганна «на дільницю надійшло 1736 бюлетенів, а виборців зареєстровано 1717. Із 13 членів ДВК з виборцями безпосередньо працюють 8, тому для них складно мати одразу велику кількість бюлетнів на столах. Зранку комісія вирішила видавати виборчі бюлетені за необхідностю. Наша комісія не вважає, що цим ми порушуємо закон». 

Отже, члени ДВК на ранковому засіданні підписалися у відомості за кількість отриманих бюлетенів, яку по факту їм ще не видали. 

3. У Хусті на ДВК №210795 не було інформації про кандидатів і деяким спостерігачам видали підписані бланки протоколів ще до закриття дільниці і вечірнього засідання. Також, ДВК проголосували за видалення журналіста ОПОРИ з дільниці. 

4. ОВК №72 відмовлялося реєструвати журналіста ОПОРИ, але після посилання на закон і на постанову ЦВК таки зареєстрували. 

5. На ДВК №210790 забули перед виходом на голосування за місцем перебування опустити контрольний талон в маленьку переносну скриньку. Зробили це після зауваження спостерігача і звернення до закону. 

6. На деяких ДВК не хотіли давати номерні протоколи, посилаючись на роз’яснення ЦВК. 

7. По 73 окрузі зафіксовано дуже багато агітаційних плакатів кандидатів. Такі порушення були і на інших округах. 



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp