Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Літні яскравості вихованців «Дороги життя» (ФОТО, ВІДЕО)

10 липня 2016 р., 19:32

Дозвілля у літньому таборі, якого особливі ужгородці з нетерпінням чекають з року в рік.

Цьогоріч діти та молодь з особливими потребами вже традиційно побували у оздоровчо-просвітницькому центрі «Надія», що у селі Лавки на Мукачівщині.

 

Літній табір відбувся завдяки незмінній підтримці Ротарі-клубу «Ужгород- Скала», який вже довгий час співпрацює з центром реабілітації. П’ятиденний табір діє щоліта.} 

Цього року у Лавках відпочивало 19 осіб з особливими потребами. Паст-Президент Ротарі-клубу «Ужгород-Скала» Ярослав Шафарь вже 7 років бере активну участь у літньому відпочинку вихованців «Дороги життя».

До слова, наразі ротарієць став ще й асистентом губернатора дистрикту №2232, тож тепер координує роботу Ротарі-клубів у 4 областях – Закарпатській, Тернопільській, Чернівецькій та Івано-Франківській.

За словами пана Ярослава, вихованці МСЦ «Дорога життя» дуже задоволені щорічним відпочинком, тому не було сумніву в організації табору і цього року. Учасників смачно годували та організовували для них яскраве дозвілля. Також цьогоріч у вихованці «Дороги життя» був своєрідний бонус – вони мали змогу розважатися на батуті та гратися з песиками.

Окрім того, у рамках літнього відпочинку діти та молодь з обмеженими можливостями можуть бути максимально самостійними, адаптовуватися до життя, долати труднощі, і загартовувати в собі силу духу та віру у себе та свої можливості.

 

Традиційний літній відпочинок у таборі активної реабілітації та соціальної адаптації подарував вихованцям «Дороги життя» море позитиву та лавину радості від спілкування один з одним. Одна з учасниць табору, вихованка «Дороги життя» Вероніка Баранцева розповідає, що у Лавках відпочиває вже вдруге, і їй там дуже подобається. Дівчина каже, що у таборі знайшла нових друзів, а також згадує, що протягом відпочинку вона, разом з іншими учасниками літнього табору, малювала, вчила вірші та готувалася до концерту.

Під час відпочинку діти та молодь з особливими потребами мали яскраву програму: День здоров’я, День спорту,а ще малювали, гуляли, спілкувалися – усіляко розважалися. А наприкінці табору відбувся традиційний прощальний концерт, до якого всі учасники старанно готувалися щодня.

Під час концертної програми вихованці МСРЦ «Дорога життя» вражали присутніх талантами – хореографічні, вокальні номери та декламування віршів залишали у серцях глядачів незабутні і яскраві враження.

Тож цьогорічний літній відпочинок вже традиційно видався для вихованців «Дороги життя» не лише цікавим, різноманітним та насиченим, але й корисним,адже вони опанували нові вміння і навчилися бути ще більш самостійними.


Вікторія Лисюк, «Час Закарпаття» 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp