Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У музей-кімнату Бедзіра зможе потрапити кожен охочий

10 липня 2016 р., 19:15

її відкриють післязавтра

12 липня о 16.00 у неформальній галереї «Коридор», що на вулиці Пархоменка в Ужгороді, відкриють кімнату-музей закарпатського графіка-філософа Павла Бедзіра. За музей слугуватиме колишня майстерня художника. Тут у приміщенні колишнього художфонду свого часу мешкали із дружиною, художницею Лізою Кремницькою.

12 липня вибране невипадково. «У лютому цього року Павлу виповнилося б 90. Але тоді не мали, де зібратися, щоб пом'янути вчителя, у майстерні тривав ремонт. - каже його учень, художник Павло Ковач. – 12 липня 2002 року ми поховали його. Зібралися у художфонді і влаштували виставку, яку присвятили вчителю». Так і народилася неформальна галерея «Коридор», яка нині знана у мистецьких колах України.

Нині Павло Ковач є своєрідним охоронцем речей вчителя (музичних платівок, листів із приватною перепискою із дружиною - художницею Єлизаветою Кремницькою, окремих документів).

Він каже, що нарешті розібрав так звану «бедзірівську» бібліотеку. Тому можна сказати, що у цей день відбудеться її презентація для загалу. «Павло скуповував різну літературу, любив малювати у книжках. Читав і малював. А ще дуже часто, коли йшов у гості до друзів, то ніс із собою якусь книгу чи роботу», - згадує. Тому пан Ковач закликає всіх, хто знав, товаришував із закарпатським філософом, принести із собою чи поділитися із музеєм «бедзірівською» книгою, світлиною чи річчю.

Оксана Штефаньо для karpatart.com



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp