Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті в шахових змаганнях взяли участь 25 кандидатів у майстри спорту (Фото)

11 липня 2016 р., 19:48

Єдиний командний турнір на Закарпатті

Турнір між командами міст і районів краю вчора, 10 липня, пройшов у Виноградові. Поєдинки тривали за швейцарською системою у п’ять турів.

За шахівницями в амфітеатрі міського парку Перені за кубок та медалі управління молоді та спорту ОДА змагалися 15 команд міст і районів області. Серед учасників було кілька міжнародних майстрів, майстри ФІДЕ, а також 25 кандидатів у майстри спорту.

У шаховому календарі області – це єдиний командний турнір, - розповів Голосу Карпат головний суддя змагань, неодноразовий чемпіон краю Аркадій Ворович. - Він проводиться уже 11 років поспіль і щоразу на Виноградівщині. По-перше, географічно це найзручніше місце для учасників, а по-друге, тут сильний шаховий клуб на чолі з Євгеном Яриною та активними шахістами – організаторами.

На думку Аркадія Воровича, зараз на Закарпатті спостерігається сплеск зацікавлення шаховим спортом, що проявляється у численних змаганнях обласного і районного рівнів. Така тенденція не може не радувати, хоча кількість гросмейтерів від цього поки не збільшується.

Переможцем шахових змагань у Виноградові прогнозовано стала команда Ужгорода. Всього ж на турнірі змагалося 60 шахістів.

До речі, найбільш масовим в Україні вважається шаховий турнір із 370-ма учасниками, який пройшов минулого тижня у рамках фестивалю «Мукачівське літо».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp