Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Справа щодо ужгородського гуртожитку на Джамбула зрушила з "мертвої" точки

27 травня 2014 р., 10:15

Гуртожиток передали на баланс міста, і, як наслідок, його мешканці отримали можливість приватизувати своє житло.

Минулого четверга в Ужгороді відбулося позачергове засідання виконкому. Причина – необхідність затвердження акта приймання-передачі на баланс міста гуртожитку на вул. Джамбула, 50.

Як вже повідомлялось, через незаконні дії ВАТ «Патент», котре ще у 2006 році привласнило собі гуртожиток, його мешканці не тільки не могли приватизувати житло, а й були змушені платити за нього шалені гроші.

Тепер, після довгих років боротьби за відновлення справедливості і судової тяганини, жителям гуртожитку все ж пішли назустріч: за рішенням сесії міськради будинок знову перейшов до комунальної власності. 

«Та виникла інша проблема, – каже в. о. міського голови Ужгорода Віктор Щадей. – Виявилося, що кілька років тому документи про право власності на будинок оформила приватна фірма. Це знову заблокувало процес приватизації помешкань. На перешкоді вже став Фонд державного майна на Закарпатті, який відмовився погодити завізований міською радою акт передачі будинку на баланс міста. Дізнавшись про це, люди пішли на структуру штурмом».

У підсумку, після довгих перемовин, керівник Закарпатського регіонального відділення Фонду все ж підписав документ. Щоб не виникло знову якихось несподіванок із затвердженням акта приймання-передачі, в. о. міського голови того ж дня скликав виконком на позачергове засідання. Затвердження документа, за словами Віктора Щадея, тепер відкрило людям шлях до подальших дій.

«Керівництво ВАТ «Патент» незаконним шляхом пішло від самого початку, ще при створенні свого статутного фонду, в 90-х роках, коли приватизувало цей гуртожиток. Тоді їм відмовили у видачі свідоцтва про право власності на будівлю. А от у 2006 році вони пішли вже через господарський суд, який видав їм ухвалу і зобов’язав міську раду оформити це свідоцтво. В Ужгородському БТІ без рішення виконкому підготували документ – і мешканці гуртожитку залишилися ні з чим. Та люди боролися і добилися бажаного», – зазначає керуючий справами міськвиконкому Олександр Волосянський.

Зі слів Олександра Павловича, проект рішення про затвердження акта прийняття гуртожитку в комунальну власність розглядатиметься на сесії. В разі його ухвалення мешканці зможуть рухатися далі, керуючись досвідом жителів гуртожитку на Богомольця, 20, котрі, вигравши недавно справу у Верховному суді, тепер – за крок до приватизації помешкань.

Ліна Муратова


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp