Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті роблять ставку на глибоку переробку деревини (ФОТО)

12 липня 2016 р., 12:21

Сподіваються на успіх

І кроки вперед.

 

Закарпатська область багата лісами і, відповідно, сировиною. І на сьогоднішній день у нас великий потенціал, який ми повинні мудро використовувати. Сучасні технології дозволяють переробляти лісову сировину для отримання всіляких матеріалів і речовин для потреб хімічної, харчової, меблевої промисловості, будівництва і теплоенергетики.

Лісогосподарські підприємства працюють 100% на внутрішній ринок, постачаючи сировину для деревообробних підприємств Закарпатської області.

Керівник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга під час зустрічі з головою Мукачівської РДА Сергієм Гайдаєм обговорили ініціативу головного лісівника щодо підтримки підприємств деревиною. Під час зустрічі Валерій Мурга заявив, що держлісгоспи готові сприяти у постачанні деревини всім підприємствам області, які купуватимуть сировину згідно чинному законодавству.

Одне з таких – «ТГФ Закарпатська фабрика виробів з деревини» підприємство, яке працює в селі Бистриця Мукачівського району з 2006 року й реалізує відразу кілька проектів. Зокрема, це виробництво класичних дерев'яних корпусів для щіток та швабр для країн Європи. Для поставок у короткі терміни на фабриці є склад готової продукції на 400 палето-місць. Наразі потужність підприємства становить близько 700 куб. м. у місяць готової продукції, яка експортується. На підприємстві працює понад 100 людей. Однак його власники мають намір розширити своє підприємство на базі в селі Чинадієво і залучити в 2016 році додаткову кількість працівників і, відповідно, збільшити обсяги закупівлі сировини та її переробки. У свою чергу лісогосподарські підприємства готові цьому сприяти.

«Ми максимально сприяємо деревообробним підприємствам, які працюють на теренах Закарпаття, одним з яких є «ТГФ Закарпатська фабрика виробів з деревини», - запевняє Валерій Мурга. Якщо розвиватимуться малі й будуватимуться великі підприємства з глибокої переробки деревини в області, то нас це дуже задовольнить. Адже це створення нових робочих місць. До того ж, ми зможемо робити поставки прямо з лісу, і не нести додаткові затрати на навантажувально-розвантажувальних та складських роботах. Разом із тим будемо точно знати, що лісопродукція вчасно забиратиметься, а кошти приходитимуть на рахунки лісівників. А це – впевненість у завтрашньому дні, як для лісівників, так і для закарпатців загалом. Крім того, така співпраця сприятиме збільшенню надходження податків у бюджетну систему», - каже керівник Закарпатського ОУЛМГ.





Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp