Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як Білки 771 річницю відзначали (ФОТО)

13 липня 2016 р., 11:58

Там було весело...

Вчора.

У вівторок, 12 липня, на запрошення сільського голови іршавського села Білки Василя Зейкана виконуючий повноваження голови Закарпатської облради Йосип Борто взяв участь у святкуванні 771-ої річниці заснування відомої на весь світ батьківщини силача Івана Фірцака-Кротона та Дня первоверховних апостолів Петра і Павла. Також в урочистостях взяли участь гості з угорського міста-побратима Ібрань, обласні обранці Петро Добромільський та Михайло Станко, а також екс-заступник голови облради, а нині депутат Іршавської районної ради Петро Станко.


{g}

Після того, як у храмах села закінчилися святкові Божественні Літургії, почалися розважальні ігри, атракціони для дітей. У центрі населеного пункту розташувався помпезний ярмарок з різноманітною продукцією. Тут гості та мешканці Білок, а проживає тут понад 8,5 тисяч людей, могли скуштувати традиційні закарпатські страви, придбати вишиванки, товари ручної роботи та різноманітну утварь.

Вітаючи громаду та гостей села, Йосип Борто наголосив на важливості співпраці з громадами країн-сусідок Закарпаття. Адже налагоджене транскордонне співробітництво поглиблює економічні, соціальні, культурні та духовні відносини між територіальними громадами. Нині воно набуває особливої актуальності, коли мова заходить про прикордонні регіони з Угорщиною, Румунією, Словаччиною та Польщею, громади яких споріднені історією. Тож, для такого густонаселеного села як Білок дуже важливо мати добросусідські стосунки, які нині офіційно вже налагоджені з угорським містом-побратимом Ібрань. Тепер громада зможе реалізувати свої інфраструктурні, освітні та культурні проекти, залучивши грантові кошти. Як відомо, Угорщина найактивніше допомагає закарпатцям у реалізації євроінтеграційних процесів.

Після офіціозу відбулася товариська зустріч між футбольними командами с.Білки та м.Ібрань, які продемонстрували глядачам цікаву гру та фізичну виправку, закінчивши двобій нічиєю, тобто дружбою.

А ввечері на всіх гостей та мешканців села чекала насичена концертна програма за участі народного артиста України Степана Гіги. Гарний святковий настрій також забезпечив виступ місцевого гурту «Остра тернина», прозвучали музичні вітання гостей з Угорщини. Програма свята включала в себе також низку різноманітностей: розіграш цінних подарунків, концерт, феєрверк, дискотеку тощо.

Слід зазначити, що подібні святкування мали б стати гарним прикладом для інших громад Закарпаття, які також мають свій колорит, традиції, залучивши для цього меценатів, місцеву владу та партнерів з сусідніх прикордонних регіонів.



Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp