Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородська міськрада відповідатиме за свої рішення в суді

13 липня 2016 р., 19:04

На порядку денному - земельні рішення

Прокуратура подала до суду.

Ужгородською місцевою прокуратурою подано чотири позовні заяви до Ужгородського міськрайонного суду про скасування незаконних рішень Ужгородської міськради та повернення земельних ділянок по вул. Заньковецькій, загальною вартістю понад 5 млн. грн., у власність та розпорядження територіальної громади міста Ужгорода.

Як уточнила заступник Ужгородського місцевого прокурора олеся Шерстяних, по двох з них наразі вже відкрито провадження, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Передувала цьому перевірка Ужгородською місцевою прокуратурою фактів, викладених в Інтернеті, де були вказані конкретні земельні ділянки та їх кадастрові номери, законність виділення яких ставилася під сумнів. Відтак, після вивчення вказаної інформації та стану законності розпорядження земельними ділянками комунальної власності прокуратурою встановлено, що справді земельні ділянки площею 500 кв. м., 670 кв.м, 550 кв.м. та 550 кв. м. передані у власність для будівництва та обслуговування житлових будинків по вулиці Заньковецькій поблизу багатоквартирних будинків на підставі рішень Ужгородської міської ради у 2008 році.

Як було встановлено в ході опрацювання матеріалів, що стали підставою для їх відчуження, вказані рішення не в повній мірі відповідають вимогам земельного законодавства в частині правомірності зміни цільового призначення земельних ділянок, частина з яких відведена за рахунок зелених насаджень та крім того, відведенням вказаних земельних ділянок грубо порушені вимоги ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень» в частині дотримання допустимих протипожежних відстаней та відступів від червоних ліній вулиці Заньковецької.

Також Ужгородським міськрайонним судом відкрито провадження за позовом Ужгородської місцевої прокуратури в інтересах держави до Ужгородської міської ради, та декількох фізичних осіб про скасування рішень Ужгородської міської ради витребування до земель комунальної власності двох земельних ділянок вартістю понад 3 мільйона гривень, які розташовані по вул. Баб’яка в м. Ужгороді.

Як зазначила заступник Ужгородського місцевого прокурора Олеся Шерстяних, підставою для заявлення прокуратурою вказаного позову стали численні порушення вимог законодавства при відведенні зазначених ділянок Ужгородською міською радою, зокрема зазначені ділянки не могли бути виділені у приватну власність, оскільки є зеленими зонами загального користування.Крім цього, ділянки знаходяться в межах червоних ліній вулиці Баб’яка. Більш того, на момент відведення земельні ділянки не були сформовані в натурі, а землевпорядна документація складена з порушеннями вимог.

Ужгородським міськрайонним судом задоволено заяву прокуратури про забезпечення позову, зокрема на спірні земельні ділянки накладено арешт.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp