Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До уваги закарпатців-"єдинщиків"

15 липня 2016 р., 20:03

Актуальна інформація від податківців

Власник має право використовувати своє майно для здійснення підприємницької діяльності, крім випадків, які заборонені законодавством. Це положення, наприклад стосується використання майна, яке надається в оренду підприємцем на спрощеній системі оподаткування.

Так, фізичні особи – підприємці, які надають в оренду земельні ділянки, загальна площа яких перевищує 0,2 гектара, житлові приміщення, загальна площа яких перевищує 100 квадратних метрів, нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 300 квадратних метрів, не можуть бути платниками єдиного податку. Відповідне передбачено підпунктом 291.5.3 пункту 291.5 статті 291 Податкового кодексу.

Як відомо, фізична особа-підприємець самостійно обирає спрощену систему оподаткування, якщо вона відповідає вимогам, встановленим Податковим кодексом та реєструється платником єдиного податку. Підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб'єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Якщо у фізичної особи-підприємця є намір здавати в оренду, наприклад, нежитлові приміщення, які перевищують встановлені норми для «єдинників», то її необхідно здійснювати діяльність на загальній системі оподаткування.








ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp