Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чим складна робота закарпатських бухгалтерів та фінансистів (ФОТО)

16 липня 2016 р., 09:41

Розповіли все.

Напередодні свята.

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція, присвячена Дню бухгалтера, який відзначається щороку в Україні 16-го липня. Саме в цей день у 1999-му році прийняли довгоочікуваний Закон України, де були закріплені основні положення «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Юлія Кілару, голова Закарпатського територіального відділення Спілки аудиторів України привітала всіх бухгалтерів Закарпаття. «Професія бухгалтера дуже важлива і давня. Жодна родина не може жити без такої професії», - зауважила експерт.

«Аудитор завжди поряд з бухгалтером підприємства, - каже Ю. Кілару. - Зміни у законодавстві нашої країни приймаються постійно, тому ми завжди «тримаємо руку на пульсі». Бухгалтер мусить дуже багато читати, дізнаватися, працювати над собою щоденно, щоб мати змогу підказати керівнику, як правильно поступити у тій чи іншій ситуації. Це важка і відповідальна роль – щоденно фіксувати будь-яку господарську операцію. Є вже багато комп’ютерних програм у поміч бухгалтерам, але навіть при цьому роботи є чимало».

Ярослав Голубка, керівник Закарпатського територіального відділення Федерації професійних бухгалтерів та аудиторів України: «Професія бухгалтера інтенсивно змінюється. Сьогодні це та людина, яка обробляє інформацію і подає різним користувачам у різному вигляді. Це дуже гнучка і творча професія, на відміну від хибного враження, що це суха нецікава математика. Натомість бухгалтер на основі базових правил творчо готує інформацію для прийняття рішень керівниками підприємства». Я. Голубка також зауважив, що в Україні, на жаль, відсутня відповідальність за неправильне подання інформації, а через це чимало інвесторів відмовляються від бізнесу в Україні. «Хороший бухгалтер завжди собі може знайти роботу», - запевнив Ярослав Голубка.

Юрій Сакалош, заступник начальника Головного управління ДФС у Закарпатській області також привітав усіх представників професії та наголосив на важливості їхньої роботи для діяльності підприємств та державного життя уцілому.

Володимир Москаленко, директор філії ДП «Сервісно-видавничий центр» у Закарпатській області додав: «Бухгалтерам треба низько вклонитися. Саме вони, до речі, вчили податківців, які стали до роботи при створенні податкового відомства. Завдяки їхній роботі формується економічна еліта України. Бухгалтер – це не тільки рахівниця чи комп’ютери, Це людина, яка дає можливість підприємцям стати на ноги і розвиватися у своїй діяльності, досягати успіху, уникати проблем».

Представник Спілки аудиторів України, Член Ради спілки Віктор Яцко привітав усіх від всеукраїнської організації, побажав терпеливості та зауважив, що у різноманітні рейтинги потрапляють підприємства з великими обсягами, натомість менш помітна, але не менш важлива і складна робота бухгалтерів, які ведуть облік на менш масштабних підприємствах, а також працюють для приватних підприємців. Від них усіх залежить економічна безпека підприємства».

Регіональний представник газети «Все про бухгалтерський облік» Катерина Ненько додала: «Підприємствам без вас не обійтися. Тому всього вам найкращого, шановні бухгалтери!»

Наприкінці засідання нагородили найсумлінніших бухгалтерів підприємств Закарпаття.

В Україні сьогодні престиж бухгалтерської професії на порядок вищий у порівнянні з образом бухгалтера минулих років. Тоді його діяльність обмежувалась, як правило, обліком витрат, калькуляцією собівартості, контролем за зберіганням соціалістичної власності і визначенням ступеню виконання планових показників. Поняття прибутку, збитку, втраченої користі та багато інших мали переважно абстрактний характер. Зараз ці поняття наповнені реальним змістом і для власників фірм, і для бухгалтерів.

Сучасний бухгалтер – це людина, яка повинна знати не лише бухгалтерський і податковий облік, а й розбиратися в спеціалізованому програмному забезпеченні, орієнтуватися в цивільному, господарському, трудовому праві, у кадровому діловодстві, у соціальному та пенсійному страхуванні, у касових операціях і навіть у технології виробництва (інакше калькуляцію не скласти). А ще ж потрібно відслідковувати зміни в законодавстві, уміти їх проаналізувати й правильно застосувати на практиці.


{g}
Фото Я.Денисюк

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp