Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чопським прикордонникам тричі пропонували хабар

19 липня 2016 р., 11:07

За одну добу

Прикордонне відомство продовжує проводити заходи, скеровані на протидію корупції. З цією метою у відомстві проводиться акція «Чисті руки», яка направлена на виявлення та викорінення корупційних схем. Варто наголосити, що посадові особи держприкордонслужби все частіше відмовляються від хабарів та оформляють правопорушників за ст. 369 ККУ (давання хабара), повідомляє Державна прикордонна служба України.

Протягом доби прикордонники Чопського загону зафіксували одразу три спроби дачі хабаря в пунктах пропуску через державний кордон. Так, із Словаччини в пункт пропуску «Ужгород» прибула сімя з Російської Федерації. Прикордонники зясували, що термін дії закордонного паспорта, в який вписана дитина закінчився. З огляду на це, росіяни вирішили запропонувати прикордонникам за безперешкодний перетин державного кордону кошти в розмірі 30 євро, щоб останні «закрили очі» на правопорушення. Як результат, три громадяни РФ повернулись на територію Республіки Словаччина.

Ще два випадки пропозиції неправомірної вигоди було зафіксовано прикордонниками відділу «Тиса». Цього разу подружжя українців в пункті пропуску запропонували працівнику прикордонної служби неправомірну вигоду у розмірі 100 (сто) гривень, з метою безперешкодного виїзду з території України їхньої малолітньої доньки, яка була вписана в паспорт матері і, у якому було відсутнє її фото, що відповідно не дає право перетину державного кордону України. Спробу дачі хабара задокументовано.

Також, прикордонники затримали громадянина Гвінеї, який після затримання запропонував дільничному інспектору грошову винагороду в розмірі 150 доларів США за уникнення від адміністративної відповідальності. Варто зазначити, що в усіх випадках прикордонники викликали перативно-слідчі групи співробітників національної поліції у Закарпатській області з метою проведення слідчих дій.

Нагадуємо, що за спробу давання неправомірної вигоди за ст.369 Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp