Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Майбутні хіміки побачили як працюють природоохоронні органи

26 липня 2016 р., 09:40

Аби знати, що як працює

Студенти УжНУ побували на екскурсії.

19 липня 2016 року Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області організовано та проведено зустріч з студентами III курсу хімічного факультету Ужгородського національного університету, які навчаються за спеціальністю “Екологія, охорона навколишнього середовища та забезпечення природокористування”.

В. о. начальника Держекоінспекції Оксана Фенцик ознайомила студентів зі структурою природоохоронних органів України, положенням про Державну екологічну інспекцію у Закарпатській області, її структурою та пріоритетними напрямками діяльності, повноваженнями державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, а також діючим порядком здійснення заходів державного нагляду (контролю).

Начальник відділу інструментально-лабораторного контролю Марія Скоблей провела для них екскурсію, в ході якої ознайомила із специфікою роботи цього структурного підрозділу, переліком об’єктів контролю та забруднюючих речовин, які визначаються при проведенні лабораторних досліджень та продемонструвала наявні прилади, обладнання. Розповіла про здійснення контролю за якістю поверхневих вод транскордонної річки Тиса на підставі двосторонніх міжурядових угод між Україною та Угорщиною, Україною та Словаччиною, Україною та Румунією.

Тісна співпраця між Держекоінспекцією у Закарпатській області та Ужгородським національним університетом склалася давно. І подібні зустрічі зі студентами проводяться щороку з метою ознайомлення з діяльністю Держекоінспекції та зацікавлення молодих спеціалістів після здобуття освіти працювати в природоохоронних органах. Як результат, серед спеціалістів Держекоінспекції є чимало випускників саме хімічного факультету УжНУ, які здобули кваліфікацію “еколог”. Адже студенти УжНУ
на базі Держекоінспекції проходять виробничу, переддипломну практику. А цьогоріч заступник начальника Держекоінспекції у Закарпатській області О.Фенцик очолювала екзаменаційну комісію з випуску бакалаврів 2016 року за напрямком підготовки “Екологія, охорона навколишнього середовища та забезпечення природокористування”.





Державна екологічна інспекція у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp