Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Лісівники - про відкрите прокуратурою кримінальне провадження через незаконну рубку дерев на Тячівщині

27 липня 2016 р., 19:58

Не ти підозрюють?

Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства щодо публікації «Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем, щодо охорони лісу, працівниками ДП «Тячівське ЛГ», які допустили незаконну рубку дерев», що надійшло від Прокуратури Закарпатської області, офіційно коментує.

У повідомленні йдеться про те, що Тячівською місцевою прокуратурою, в ході моніторингу засобів масової інформації, зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.364 КК України за фактом зловживання службовим становищем, щодо охорони лісу, працівниками ДП «Тячівське ЛГ», які допустили незаконну рубку дерев породи «Дуб», факти незаконних рубок своєчасно не виявили, та документи щодо незаконної вирубки лісу не склали, про вчинення кримінального правопорушення, у встановленому законодавством порядку, до правоохоронних органів не повідомили.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ повідомляє, що ДП «Тячівське ЛГ» є новоствореним підприємством, яке офіційно почало працювати з 1 липня 2016 року.

Підприємство створено Наказом Державного агентства лісових ресурсів №207 від 27 квітня та Розпорядженням голови Закарпатської ОДА від 23 травня №253. ДП «Тячівське ЛГ» передано лісові ділянки від філії «Тячів ЛАГ» ДП «ЗОУЛАГ» площею 25195 тисяч га, куди входять і лісові масиви Біловарської с/р – кв. 31-33 Нересницького лісництва.

Так, починаючи з 1 січня по 1 липня лісовою охороною Нересницького лісництва колишньої філії «Тячів ЛАГ», а вже в угіддях державного підприємства «Тячівське лісове господарство» було складено на території Біловарської с/р, де проходило фільмування, 6 актів про лісопорушення за 63 м³. незаконно зрубаної деревини. У результаті чого державі завдано збитків на суму 186 520 тисяч гривень. Матеріали за даними актами правопорушень направлені до правоохоронних органів – поліції Тячівського району, оскільки ліси є протиерозійними, про що є відповідний акт звірки з Поліцією.

Також на даній території проводились лісогосподарські заходи згідно матеріалів лісовпорядкування та виписаних лісорубних квитків загальною кубомасою 124 м³, з них ліквіду 116 м³ на площі 7 га. Всі дії, як працівників колишньої філії «Тячів ЛАГ» ДП ЗОУЛАГ, теперішнього ДП «Тячівське ЛГ» є законними в рамках чинного законодавства України.


Схожі новини

Закарпатські прокурори вирішували як працювати з "криміналом"
Стало відомо, скільки кримінальних корупційних правопорушень було викрито на Закарпатті в 2019 році
За повідомленням ЗМІ про незаконну діяльність на березі річки Абранка, прокуратура зареєструвала кримінальне провадження
«Як зник дубовий ліс на Тячівщині» (Фотофакт)
Прокуратура порушила справу проти директора лісгоспу, який дозволив незаконно вирубувати ліс
На Хустщині вирубали молоді та здорові дерева
Прокуратура взялася за "горе-лісорубів"
Прокуратура Тячівщини взялася за тих, хто незаконно добуває корисні копалини
«Стійка тенденція до зменшення злочинності у районі - це наші теперішні напрацювання, але надалі працювати потрібно ще більш активно і результативно», - прокурор Тячівського району
6 років ув’язнення за крадіжку ювелірних виробів: прокуратура довела вину мешканця Хустщини

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp