Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські інспектори криміналісти вчилися, аби краще працювати (ФОТО)

29 липня 2016 р., 11:00

Бо досконалості нема межі.

Вчилили новому.

 

Представників слідчих підрозділів обласного управління, міста та прилеглих районів, а також служб, з якими слідчі безпосередньо співпрацюють, об’єднала спільна мета – удосконалити механізм співпраці, діяти злагоджено та якісно. Саме тому сьогодні правоохоронці зустрілися в адмінбудівлі Ужгородського відділу поліції для спільної розмови та навчань. Нині інспектори-криміналісти тісно співпрацюють та підпорядковуються слідчому управлінню ГУНП в Закарпатській області. Планується створити оновлений сектор інспекторів-криміналістів, роботу яких організовуватиме окремий керівник. На сектор буде покладено низку нових обов’язків, а отже, посилено відповідальність. Тренінг, покликаний підготувати гідні кадри, для співробітників організували та провели працівники слідчого управління ГУНП в Закарпатській області. 

Зокрема, з молодими експертами спілкувалися Володимир Мага, Василь Гаврилюк, Олена Заводчикова та ін. Т.в.о.заступника начальника слідчого управління ГУНП в Закарпатській області Володимир Мага зазначив: «Такі навчання вже проводилися в Мукачівському відділі поліції, де були присутні правоохоронці не лише з Мукачівщини, але й Свалявщини та Воловеччини. Сьогодні вдосконалювали свої вміння та навички працівники Ужгородського куща, а завтра таку «школу» пройдуть поліцейські Хуста та Берегова. Такі навчання необхідні для передачі досвіду новим слідчим, а тому проводитимуться систематично, адже тісна співпраця між відділами дає змогу підвищити ефективність розслідування». Спеціалістів у галузі криміналістики, молодих експертів навчали правильному порядку огляду місця події, спрямовували на чітке призначення відповідних експертиз, йшлося про зібрання доказової бази та використання її у кримінальних провадженнях. Виступали і представники обласного НДЕКЦ. Саме з ними в слідства досить тісна співпраця. 

Адже від того, як слідчий організує роботу на місці події, залежить і робота експерта в майбутньому. З криміналістами обговорювалася тема належного оформлення вилучених речей (до слова, представник НДЕКЦ відмітив відмінну роботу слідчих в цьому напрямку), і порядок дій при виявленні ігрових автоматів, і правильне упакування біологічних слідів, для того щоб останні не втрачали своїх властивостей та могли бути використані у доказуванні. Про важливі нюанси проведення дактилоскопії, а також виявлення, фіксації та вилучення наркотичних речовин, психотропних засобів та прекурсорів з інспекторами говорили експерти НДЕКЦ Василь Жеребак та Денис Тетеря. Також правоохоронці поділилися і досвідом, який перейняли від колег з інших областей. 
Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp