Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Резервісти можуть укладати короткострокові контракти зі збройними Силами України

31 липня 2016 р., 15:55

Щонайменше на 6 місяців

Військовослужбовці, звільнені в запас зі Збройних Сил України та призначені до оперативного резерву першої черги, можуть продовжити військову службу за короткостроковими контрактами. Відповідна можливість передбачена Законом України “Про військовий обов’язок і військову службу”.

Про це повідомили в Обласному військоматі Закарпатської області.

Згідно з Указом Президента України від 18.05.2015 № 274/2015 під час особливого періоду військовослужбовці, які були звільнені із строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, в обов’язковому порядку зараховуються до військового оперативного резерву першої черги. Резервісти призначаються на свої або ж вищі посади в тих частинах, підрозділах, де вони проходили службу.

Проте призначення військовозобов’язаного до військового оперативного резерву не є перепоною для укладання ним контракту зі Збройними Силами України. Навпаки, досвід, набутий під час військової служби дає переваги при укладанні відповідних контрактів.

Згідно із законодавством резервісти оперативного резерву можуть укладати контракти для проходження військової служби строком на 6 місяців з можливістю його продовження за новими контрактами знову на 6 місяців або на більші терміни за бажанням.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp