Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Транзит російського газу зріс майже на чверть

1 серпня 2016 р., 17:32

За півроку через українську трубу в Європу перекачали понад 43 мільярди кубометрів газу з Росії.

Від початку року через Україну в Європу були транспортовані 43,2 млрд куб. м російського газу, повідомляє прес-служба Укртрансгазу.

"Від січня до липня поточного року для європейських споживачів було транспортовано 43,2 млрд куб. м природного газу, що на 21% більше від минулорічних показників", - йдеться в повідомленні.Зокрема, у липні транзит газу для споживачів країни Європи становив 5,6 млрд куб. м, що менше на 1,2 млрд куб. м за аналогічний період минулого року.Зменшення обсягів прокачування блакитного палива в ЄС пов'язане зі зменшенням фактичних обсягів надходжень газу з території РФ, додали в компанії."Починаючи з 24 липня поточного року було зафіксоване зменшення режиму подачі газу в українську ГТС зі 172 до 155,4 млн куб. м, а пізніше - до 136 млн куб. м. Станом на сьогоднішній день добовий режим транспортування природного газу для європейських споживачів становить 164,1 млн куб. м", - сказано в повідомленні.Зазначимо, що 27 липня голова Нафтогазу Андрій Коболєв заявив про рекордне падіння транзиту російського газу. Він пояснив це тиском Москви на Київ.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp