Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті стартує робота агентів ProZorro 

2 серпня 2016 р., 18:02

Новий закон і нова система

Старт взято.

Вже всі держ замовники перевели свої закупівлі в ProZorro. Новий закон, нова система, тож дуже багато питань надходить від замовників. Зважаючи на це Агенти змін ProZorro особливо інтенсивно проводять навчання по регіонам. В середу, 3 серпня, Юрій Кузько проведе в м. Ужгород навчання для представників замовників всіх рівнів по використанню на системи ProZorro.

Навчання відбудеться 3 серпня об 10-00.
Місце проведення: Ужгород, ОДА .

Участь у навчанні безкоштовна!


Реєстрація ЗМІ:

Юрій Кузько, yuriy_kuzko@ukr.net, 067 746 73 73.

ДП “Прозорро” разом з Мінекономрозвитку, за підтримки МФ Відродження та Transparency International Україна, було проведено два навчання ТоТ та підготовано 38 Агентів змін ProZorro. На початку червня стартувала перша навчальна програма ТоТ і було проведено навчання для 18 тренерів з регіонів. Наприкінці липня було проведено ще одну програму ТоТ, в результаті якої було підготовано ще 20 тренерів. Наразі ми маємо своїх Агентів в усіх регіонах країни і державні замовники можуть сміливо запрошувати наших фахівців проводити навчання та відповідати на запитання.

Програма навчання у форматі ТоТ була розроблена в рамках підготовки до “другої хвилі” переходу на електронні закупівлі, що відбувається відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі”. З 1 квітня на використання електронної системи публічних закупівель ProZorro перейшли центральні органи влади і великі держкомпаній-монополістів. А з 1 серпня перевели свої закупівлі в електронний формат місцеві органам влади, комунальні підприємствам тощо. Саме для них і будуть працювати Агенти ProZorro, підготовлені в рамках програми ТоТ. Починаючи з кінця червня ведуться навчання у всіх регіонах країни.

Система ProZorro працювала в пілотному режимі з лютого 2015 року до квітня 2016 року. За цей час велика кількість замовників добровільно приєдналися до неї і навчилися нею користуватися. Тим не менш з наближенням “другої хвилі” переходу на електронні закупівлі до команди реформи звертаються представники тендерних комітетів з усіх куточків країни з проханнями провести навчальні заходи.

Навчання тренерів відбулося на базі державного підприємства "Зовнішторгвидав України", яке підпорядковано Мінекономрозвитку. За ці два дні Агенти ProZorro отримали інформацію, щодо особливостей застосування Закону “Про публічні закупівлі”, ознайомились з ньюансами роботи системи ProZorro та стали повноцінними членами команди.

В цілому з метою забезпечення комфортного переводу замовників на роботу в електронній системі закупівель, команда ProZorro створила низку інформаційних інструментів. Так для дистанційного ознайомлення з новими нормами Закону було створено інформаційно-навчальний ресурс Infobox http://infobox.prozorro.org/, на якому, окрім бази нормативних документів, розміщено навчальні матеріали та онлайн-курс для початківців по роботі в системі електронних закупівель. А в травні розпочався перший в Україні безкоштовний он-лайн курс Публічні Закупівлі на платформі Prometheus: http://goo.gl/XKXOZo
















Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp