Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті засідали лісівники (ФОТО)

3 серпня 2016 р., 16:23

Говорили про важливе

Питання, що актуальні.

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства під головуванням очільника управління Валерія Мурги проведено розширена колегія управління.

Під час засідання розглянуто підсумки господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за ІІ квартал і перше півріччя 2016 року. Було також проаналізовано та проінформовано про стан проходження індивідуального аудиту з сертифікації лісів, охорони лісу від незаконних рубок та пожеж, про фінансово-господарську діяльність за перше півріччя та окреслено завдання на 3-й квартал 2016 року.

У своїй доповіді начальник видділу лісового та мисливського господарства Ігор Орос розповів про стан проходження індивідуальної лісової сертифікації у ДП «Великобичківське ЛГ», ДП «Довжанське ЛМГ», ДП «Міжгірське ЛГ», ДП «Рахівське ЛДГ», ДП «Свалявське ЛГ», ДП «Ясінянське ЛМГ» за наступними пунктами: відносини з місцевим населенням, вплив на навколишне середовище, план заходів щодо ведення лісового господарства, моніторинг та оцінка, збереження лісів, які мають велике природоохоронне значення.

Підприємствами Закарпатського ОУЛМГ навесні нинішнього року лісовідновлено 3155,5 га, створено лісових культур на площі 1222,5 га (115% виконано), в тому числі доповнено лісових культур на площі 400 га. Догляд за лісовими культурами зроблено на площі 2392 га. Загальний відсоток виконання показників лісовідновлення за ІІ квартал поточного року – 112,6.

Як зазначив заступник начальника Закарпатського ОУЛМГ Василь Кий, рубки догляду в молодняках за 6 місяців станом на 1 липня проведені на площі 1101 га (129% від запланованих). Під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів заготовлено та ліквідовано 362 тис. куб. м. деревини (117% від запланованих). Від рубок головного користування заготовлено 259 тис. куб. м. ліквідної деревини(122% від запланованих) а від всіх видів рубок ліквідовано 622 тис. куб. м. (119%).

За останній період часу по підпорядкованих лісових господарствах зафіксовано 353 випадки лісопорушень у результаті чого державі нанесено збитків на 15,4 мільйона гривень. Відшкодовано державі 1%. На підставі порушень до правоохоронних органів та суду передано 225 справ.

З метою попередження і гасіння лісових пожеж створена відповідна матеріальна база, впроваджено необхідні попереджувальні і адміністративні заходи.

Проводиться закупівля протипожежної техніки та обладнання. Лісогосподарськими підприємствами виконано комплекс профілактичних заходів для охорони лісів від пожеж. Проводиться прибирання стихійних сміттєзвалищу смугах відводу автодоріг і в лісах, а також ліквідація захаращеності на окремих ділянках лісу вздовж доріг, навколо населених пунктів, на рекреаційних пунктах і в місцях відпочинку для туристів. Підвищенню пожежної небезпеки сприяє наявність значних площ вітровально-буреломних ділянок лісу по деяких підприємствах, які виникли протягом червня-липня 2016 року. Такі ділянки потребують першочергової розробки. Від початку пожежонебезпечного періоду було зафіксовано 7 випадків лісових пожеж на площі 12, 7 гектара.

За останній період для профілактики та попереджувальних заходів з охорони лісу від пожеж проведено 549 рейдів по виявленню порушників, в результаті чого зафіксовано було 78 осіб які сплатили штраф на суму 2380 тисяч гривень.Всі позапланові дороги перекриті шлагбаумами, яких є 131 штук, виставлено 162 штуки наглядної агітації. Створено 57 кілометрів мінералізованих смуг, догляд за мінсмугами проведено по довжині на 124 кілометри, ця робота продовжується й наразі. В цілому, всіма підприємствами профілактичні заходи виконані в повному обсязі згідно плану.

Обсяг реалізованої продукції за І півріччя поточного року склав 347,4 мільйони гривень.

Витрати на одного працюючого на заходи з охорони праці підвідомчими підприємствами витрачено з початку року витрачено 2972,1 тисяч гривень, або 979 гривень на одного працівника.

До зведеного бюджету підприємствами сплачено 124 мільйони гривень і єдиного соціального внеску – 23 мільойни гривень. Чистий фінансовий результат (прибуток) склав 16 мільонів 164 тисячі гривень. Заплановано згідно затверджених фінансових планів державних лісогосподарських підприємств 12 мільойни 912 тисяч гривень тобто виконано план на 125%. Загальний обсяг реалізованої продукції 347, 4 мільойни гривень.

На ведення лісового господарства підприємствами спрямовано 173,6 мільойни гривень, у тому числі власних коштів – 172,3 мільйони гривень), із загального фонду держбюджету – 1,2 мільона гривень та спецфонду держбюджету – 110,9 тисяч гривень). Середня заробітна плата працівників лісової галузі області становить 5236 гривень.

За результатами трудового суперництва, перше місце здобули працівники ДП «Брустурянського ЛМГ», на другому – Свалявський лісгосп, третє місце розділили між собою Ужгородський та Мокрянський лісгоспи.

Підбиваючи підсумки колегії, начальник управління Валерій Мурга подякував колективам за успішну працю, загострив увагу на головних завданнях, які потрібно вирішити в другому кварталі. Валерій Іванович подякував за роботу півріччя й зазначив, що треба працювати відкрито і чесно. Також він наголосив на важливості захисту лісів від браконьєрів і пожеж та посилити боротьбу з незаконними рубками.



Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp