Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В гуртожитках УжНУ кипить робота (ФОТО)

3 серпня 2016 р., 18:41

Встигнути до осені.

Поки стартує навчання

 

Напередодні кожного навчального року університет проводить повноцінні ремонтні роботи та дбає про оновлення навчальних і житлових корпусів. Поточний рік не є винятком, однак динаміка цього процесу значно вища. За словами ректора вишу Володимира Смоланки,керівництвом університету взято курс на радикальну зміну умов, у яких живуть студенти. Але це тільки початок процесу, який займе не один рік. Цьогоріч комплекс заходів об’єднав ремонтні роботи навчальних та житлових приміщень, корпусів та господарських будов. І поки літня спека заманює на відпочинок, а майбутні студенти набираються сил після напруженої вступної кампанії – господарські структури Ужгородського національного університету справді працюють у поті чола – до першої лекції залишився рівно місяць.

Навчальні корпуси

Після завершення капітального ремонту приміщення кафедри військової підготовки (вул. Тлехаса, 16) виглядає, як «нова копійка». Тут розташовано 4 просторі аудиторні приміщення та збройова кімната, оснащена усіма необхідними засобами безпеки. Навпроти ж знаходиться факультет інформаційних технологій (вул. Заньковецька, 89а), де також вже виконано усі ремонтні роботи. Головним чином вони стосувалися навчальних приміщень та коридорів. Наступний на черзі корпус факультету міжнародної політики, менеджменту та бізнесу, що знаходиться поруч - тут до ремонту лише готуються.

Ще протягом минулого навчального року ремонтні роботи було виконано на юридичному факультеті (вул. Капітульна, 26). Тут проведено ремонт комп’ютерного класу та облаштовано внутрішній дворик. У Центрі гунгарології (вул. Замкова, 12) було зроблено ремонт у приміщенні бібліотеки та оновлено систему опалення, а з місяць тому оновлено дах спортивного комплексу «Буревісник», над частиною басейну встановлено нову покрівлю. Наразі ремонтні роботи аудиторій проводяться на 5-му поверсі головного корпусу УжНУ, де розташовані географічний факультет та факультет іноземної філології.

Житлові корпуси

З року в рік відбуваються ремонтні роботи і в студмістечку УжНУ, до складу якого належить 6 гуртожитків. За останні роки були замінені стояки центрального опалення та водопостачання, придбано нові газові плити, закуплені нові матраци.

Наразі роботи проводяться в будівлі гуртожитку №4. Головним чином профілактичні ремонти торкнулися фойє та 5-го поверху. Нагадаємо, що 22 лютого 2016 році на 6-му поверсі відбулось відкриття оновлених блоків гуртожитку для студентів гуманітарно-природничого факультету з угорською мовою навчання, інженерно-технічного факультету та міжнародних відносин.

Варто зазначити, що вже закладено фундамент для нової котельні, яка буде обігрівати комплекс гуртожитків (№1, 2, 3). Проректор з адміністративно-господарської роботи Дмитро Сойма переконує, що роботи завершаться ще задовго до початку опалювального сезону.

А перед студентським гуртожитком №4 триває капітальна реконструкція спортивного майданчика. Фахівці уже «постелили» штучний килим міні-футбольного поля, забрукували доріжки, облаштовують поля для тенісу, баскетболу та волейболу і тренажерний комплекс.

«Зведення цього надсучасного спортивного комплексу є черговим спільним проектом УжНУ та уряду Угорщини. Спільно також реконструюємо п’ятий поверх та фойє гуртожитку №4» – каже ректор Володимир Смоланка. Декан гуманітарно-природничого факультету Олександр Шпеник додає: «Впродовж останніх двох років з допомогою угорських партнерів провели реконструкцію бібліотеки нашого факультету, центру гунгарології, житлових кімнат та побутових приміщень шостого поверху гуртожитку №4. Попри нерідке сприйняття України за кордоном як корумпованої держави, наші угорські партнери переконалися, що вкладені ними кошти в осучаснення УжНУ використовуються чітко за призначенням і виділили значну суму на ці проекти». Облаштування території, освітлення та огорожа комплексу, а також допоміжних об’єктів фінансується університетом. Відкриття реконструйованого спорткомплексу заплановано на 12 серпня.




Вероніка Кобаль, прес-служба УжНУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp