Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті лісівники розпочали заготівлю дров на зиму

4 серпня 2016 р., 08:58

Основні покупці дров - місцеве населення

У державних лісових господарствах підпорядкованих Закарпатському обласному управлінню лісового та мисливського господарства повним ходом йде реалізація легальних дров населенню, підприємствам і організаціям.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

До прикладу, в ДП «Ясінянське ЛМГ» діє склад паливних дров на території лісопильного цеху і кожен може придбати їх за фіксованою ціною.

«Працівники лісництв проводять рубки догляду в молодняках: проріджують густонасаджені дерева, прибирають сухостійні та хворі насадження. Отримані після проведення рубки лісу дрова реалізують для опалення та технологічних потреб для населення. На сьогоднішній день в лісгоспі реалізують дров'яну деревину за ціною від 280 грн. 1 за куб залежно від породи деревини», - повідомив директор лісового господарства Василь Теличук.

Як відзначили в лісгоспі, серед покупців дров в основному місцеве населення. А ось для технологічних потреб ділову деревину закуповують фірми і приватні особи, що займаються виготовленням дрібних виробів з дерева й закуповують сировину на аукціонних торгах згідно з нормами чинного законодавства України. Одночасно з реалізацій дров в лісництвах посилили охорону лісових насаджень від незаконних лісорубів. За словами лісівників, випадки самовільної вирубки в лісових насадженнях фіксуються та направляються в правоохоронні органи для подальшого розслідування.

«Як правило, це жителі довколишніх з лісом селищ, які проживають в будинках з пічним опаленням і відпочиваючі. У нас багато є негазифікованих сіл і в людей вдома пічне опалення. Боротися з незаконними рубками теж треба але намагаємося все ж таки зрозуміти людей і допомогти своїм же краянам. А боротьбу ведем з «чорними лісорубами» великих масштабів», - говорить головний лісівник Ясінянського лісгоспу.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp