Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Легенди українського футболу завітають на Закарпаття

6 серпня 2016 р., 13:13

Зіграють матч єдності та миру

13 серпня у Берегові на футбольному полі стадіону «Дружба» зустрінуться футболісти Національної збірної України серед ветеранів та ветерани Берегівського району.

На поле вийдуть уславлені українські футболісти минулих років. Це легендарні чемпіони та володарі кубків, переможці єврокубків, учасники чемпіонатів світу. Люди, які знають солодкий смак перемог, які є прикладом мужності, відданості улюбленій справі, професіоналізму, повідомляє ФФЗ.

Національна збірна України серед ветеранів офіційно була заснована в лютому цього року. За цей час було проведено близько десяти зустрічей. Двічі футболісти-ветерани грали в Одесі проти збірної ВМС ЗС України, у Миколаєві зустрічалися з уславленими бійцями 79-ї окремої аеромобільної бригади, у Очакові з «морськими котиками» 73-го Морського центру спецпризначення, у Старобільську та в Хмельницьку з 8-м полком спецназу, у Слов’янську з працівниками МВС… Були навіть у Попасній, всього лише в кількох кілометрах від лінії розмежування.

Усі ігри проходили в святковій і патріотичній атмосфері, було справжнє єднання захисників нашої вітчизни, легенд футболу та глядачів. Попереду у ветеранського складу збірної України багато ідей по підтримці військових та мешканців східних областей, які поступово втілюються в життя.

Щотижня за підтримки та ініціативи президента Федерації футболу України Андрія Павелка вони відвідують нові регіони України, продовжуючи зустрічатися з уболівальниками.

Є розуміння, що на шляху до миру багато проблем та перешкод і футбол може і має стати одним із містків, об’єднуючою силою, яка пришвидшить цей процес.

Видатні українські футболісти, гордість та слава нашого спорту, у складний для країни час не стоять осторонь існуючих проблем. За підтримки ТОВ «Агробізнес» «зірки» проводять дружні матчі з військовими, збирають кошти для вирішення їх нагальних проблем.

До речі, у складі збірної ветеранів України є й наш земляк. Гордість краю – Василь Рац (український та радянський футболіст угорського походження, один з найкращих півзахисників Динамо (Київ) та збірної СРСР, Заслужений майстер спорту СРСР з футболу).

Довідка: Василь Карлович народився 25 березня 1961 р. у селі Фанчикове. Вихованець футбольної школи у Виноградові (з 1971) і львівського спортінтернату (з 1976).

До київського клубу Раца запросив легендарний Валерій Лобановський. І жодного разу у своєму виборі не пожалкував. Працелюбності та наполегливості хлопця із Закарпаття вистачило б на всю команду, а коли ці якості помножаються на талант, у її складі з’являється незамінна одиниця. На гру якої ходять глядачі, на яку рівняються маленькі футболісти, яка допомагає здобувати трофей за трофеєм.

Василь Рац гідно представляв Закарпаття в Україні, а Україну в усьому світі.


Олег Собуцький, куратор національної збірної України серед ветеранів:

– В Україні одним із найголовніших об’єднуючих факторів є футбол. Усі ми разом серцем і душею вболіваємо за збірну України та підтримуємо наші клуби на міжнародній арені, під час Революції Гідності футбольні фани всіх без виключення клубів об’єдналися та показали іншим приклад спільної боротьби за краще майбутнє нашої країни.

На щастя, лихо війни далеко від Закарпаття, завдяки мужності та професійності наших військових добровольців та місцевих мешканців вдалося дати гідний опір ворогу і не пустити його далі Донбасу. І зараз неймовірними зусиллями у боротьбі з добре озброєними військами нашим хлопцям вдається тримати оборону в зоні АТО, а з нею і мир на всій іншій території України. Цей героїчний подвиг ми ніколи не забудемо, він назавжди вписаний в історію!

13 серпня пройде матч між ветеранськими збірними України та Берегівського району. Це матч дружби, миру, поєдинку заради підтримки військових у зоні АТО. У цей день всім глядачам побажаю приємного відпочинку та побачити цікавий футбол у виконанні справжніх майстрів своєї справи. А ще, нехай у вашому домі завжди будуть щастя та добро, порозуміння та згуртованість, мир і спокій!

Золтан Бабяк, міський голова Берегова:

– Це не просто товариський матч із легендарною командою, для нас це знакова подія! Зірки футболу збірної України минулих років знову повертаються на футбольне поле, і ми надзвичайно раді зустрічі з кумирами нашої молодості.

Авторитетні, заслужені, футболісти своїм прикладом показують любов до спорту до здорового способу життя, до України. Не виключенням є футбольний матч миру та єдності, присвячений підтримці української армії у зоні АТО. Україна переживає важкі часи, агресію та посягання на її цілісність. У такий складний час поняття Єдності та Незалежності України набуло для кожного з нас особливого змісту.

Окрім об’єднуючої функції, цей захід приурочений також вшануванню пам’яті Павла Бідзілі, колишнього голови Федерації Берегівського району.

Павло Бідзіля трагічно загинув в автокатастрофі. Шість років тому обірвалося життя чудового сім’янина, патріота України, людини, яка безмежно любила футбол і всіма силами розвивала його на рідній Берегівщині та в Закарпатті.

Павло Павлович прожив коротке та яскраве життя, залишивши після себе багато гарних справ. 13 серпня Берегівщина знову згадає добрими словами друга та земляка. «Людина живе стільки, скільки його пам’ятають».

Запрошуємо уболівальників футболу відвідати матч миру і єдності, об’єднатися та підтримати українську армію у зоні АТО.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp