Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Тячівщині два підписи вирішили проблему сміттєзвалищ у районі (ФОТО)

29 травня 2014 р., 14:23

Ціна питання - 65 мільйонів євро. Саме таку суму витратять на двохрічне будівництво сміттєпереробного заводу у районі. Також планується будівництво заводів у ще трьох районах області.

Вчора, 28 травня, голова Тячівської районної ради Михайло Данилюк та уповноважений представник Європейського фонду Розвитку та інвестицій для країн Східної Європи на Україні Василь Мельник підписали концесійний договір з ТзОВ «ТЯЧІВЕКОПРОМ». У офіційній зустрічі також прийняли участь голова районної державної адміністрації Петро Голубка та Тячівський міський голова Іван Ковач.



Підставами для підписання даної угоди є прийняте депутатами рішення сімнадцятої сесії районної ради VI скликання від 4 грудня 2013 року № 570 «Про результати концесійного конкурсу з передачі в концесію послуг, що стосуються операцій поводження з твердими побутовими відходами» та рішення дев’ятнадцятої сесії районної ради VI скликання від 17 квітня 2014 року №667 «Про затвердження концесійного договору».

- Сьогодні відбулось підписання договору, метою якого є передача в концесію на 49 років права на поводження з твердими побутовими відходами в районі, - розповів Василь Мельник. За його словами, на Тячівщині побудують сучасний екологічний завод з переробки ТПВ без права спалювання та захоронення. Іншими словами, технологією передбачено відсутність сміттєзвалища і відсутність процесу спалення, що означає 100% переробку ТПВ.

Дана програма співпрацює тільки з приватними підприємствами без залучення державних коштів. Термін проектування і будівництва заводу, що передбачає комплексне вирішення проблеми утилізації ТПВ в районі – до двох років. Вартість реалізації проекту будівництва – 65 мільйонів євро.

Розпочнуть експертизу та будівництво заводу на Тячівщині вже найближчим часом. Цьому передує процедура підписання аналогічних договорів у Виноградівському, Хустському та Міжгірському районах.



Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp