Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті поліцейські показали дітям гранатомет та гранати (Фото, Відео)

10 серпня 2016 р., 15:47

Не справжні, а муляжі. Щоб діти знали, чого остерігатись

Закарпатська поліція другий день поспіль долучається до проведення просвітницько-патріотичного табору на базі Літньої школи для прийомних дітей та малят з дитячих будинків за сприяння ГО «Неємія» та Служби у справах дітей Закарпатської ОДА.

Цього разу дітям про небезпеки, які можуть їх спіткати, розповіли т.в.о. начальника сектору управління превентивної діяльності Андрій Курта та інспектор-вибухотехнік вибухо-технічного сектору ГУНП в Закарпатської області Богдан Лях, - повідомляє Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Андрій Курта показав графічні матеріали «Дивись під ноги», щоб звернути увагу дітей молодшого шкільного віку на найпоширеніші види вибухівки: від гранат до мін часів Другої світової війни, адже, на жаль, навіть зараз можна відкопати таку небезпечну знахідку в лісі чи на городі.

Богдан Лях показав дітям протитанковий гранатомет та гранати Ф-1 та РГД-5. Всі експонати, які демонструються поліцією, не є справжньою зброєю, тому не несуть ніякої загрози життю чи здоров’ю. Проте дітям пояснили, що зі справжніми арсеналами все не так, вони можуть серйозно покалічити тих, хто не вміє ними користуватися. Поліцейські застерегли малят навіть щодо звичайних петард, адже на Закарпатті реєструвалися випадки, коли діти отримували серйозні травми через такі іграшки.

Правоохоронці не лише показали дітям шолом-каску, бронежилет 4 класу захисту та розвантажувальний жилет, але й дозволили їх приміряти. Богдан Лях показав у дії металошукач Вектор.

Т.в.о. начальника сектору управління превентивної діяльності Андрій Курта розповів про безпеку на прикладі бувальщин поліцейських, які служили в зоні проведення антитерористичної операції. Діти з цікавістю слухали воєнні історії.

{g}

Завтра ж діти відвідають Кінологічний центр Головного управління Національної поліції в Закарпатській області та познайомляться з його чотирилапими вихованцями.

Поліція уже давно співпрацює з ГО «Неємія» та планує в найближчому майбутньому розпочати новий спільний міжнародний проект, покликаний захистити дітей від насильства в сім’ї.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp