Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські поліцейські поділились кров’ю (Фото, Відео)

10 серпня 2016 р., 16:12

Крові бракує

Сьогодні, 10 серпня, в Ужгороді більше трьох десятків співробітників поліції здавали кров у Закарпатській обласній станції переливання крові.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Деякі поліцейські прийшли зі своїми дітьми. Приклад для наслідування своїм колегам подав і сам керівник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Степан Довгунь, який до того вже неодноразово здавав кров у Львові, тож полковнику поліції є з чим порівняти.

"У Львові кондиціонери, плазмові телевізори, словом, все для донора. Тут трішки простіше, але теж гарно і персонал привітний", - поділився враженнями під час здачі крові Степан Довгунь. Зі слів очільника закарпатської поліції, правоохоронці залюбки відгукнулися на ініціативу волонтерів під назвою "Здай кров - врятуй життя". Тим паче такий досвід для поліцейських не новий. "Хто як не правоохоронці має подавати приклад суспільству!", - зауважує Степан Зіновійович.

Як зазначає волонтер всеукраїнської молодіжної організації "Асоціація молодих донорів України" Маріанна Тимша, літо - вкрай важкий час для лікарень у плані донорства крові, можна сказати "сухий" період, бо чимало людей у відпустках; студентів, які зазвичай виступають донорами, також бракує. "Волонтери звернулися до Головного управління Нацполіції в області по допомогу, бо ми не сумнівалися, що там нас почують. І от зараз ми бачимо результат. Це є приклад того, як слід поводитись, і приклад відваги. І коли ми згадуємо про мету, для чого ця кров — страх зникає. Ми вдячні людям у формі за те, що вони є і що прийшли сьогодні".

{g}

"Минулого року терміново здавав кров для сина свого колеги. І хоч цього разу ми не здаємо якійсь конкретній людині кров, але мені приємно, що можу допомогти. Як то кажуть, зі світу по нитці", - розповідає начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Закарпатській області Роман Ус.

Загалом донорами крові і плазми стали понад три десятки поліцейських з Головного управління Національної поліції в Закарпатській області та з Ужгородського відділу поліції. Люди в погонах здали більше 10-ти літрів крові різних груп, і якщо потрібно, зберуться на такий захід іще. Примітно, що отримані за таку процедуру кошти поліцейські також пожертвували на доброчинність - вкинули у найближчі скриньки для пожертв.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp