Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Полісмени краю розповідали дітям про права (ФОТО)

11 серпня 2016 р., 09:21

Відверто про важливе

Те,що необхідно знати

 

Працівники управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Закарпатській області взяли участь у проведенні просвітницько-патріотичного табору на базі Літньої школи для прийомних дітей та малят з дитячих будинків за сприяння ГО «Неємія». Т.в.о. начальника сектору управління превентивної діяльності ГУНП в Закарпатської області Андрій Курта поспілкувався з дітьми підліткового віку. Правоохоронець пояснив, що абсолютно всі мають права, і батьки, які здійснюють насильство щодо дітей, чи однолітки, які тероризують їх на вулиці – порушують ці права, а отже –можна звертатися до поліції по допомогу.

Разом з тим Андрій Курта розповів, що діти мають і свої обов’язки, адже порушення прав інших людей є злочином і кожен повинен розуміти: якщо хочеш, щоб твої права поважали – поважай права інших. Т.в.о. начальника сектору управління превентивної діяльності розповів і про адміністративну та кримінальну відповідальність, яка наступає для неповнолітніх, та роз’яснив, що вулична бійка може обернутися трагедією для всіх її учасників. З дітьми поговорили і про згубний вплив алкоголю та наркотичних речовин: пояснили, що серед людей із залежністю успішних практично не буває.Витрачаючи всі сили на пошук чергової дози отрути, людина втрачає прагнення мати хорошу сім’ю, дорогу машину, красивий будинок, – пояснили поліцейські. Насамкінець Андрій Курта попросив дітей у випадках, коли їм здається, що їх проблеми невирішувані і виходу немає, звертатися до поліції. Люди у формі допоможуть виправити будь-яку кривду та простягнуть молодим людям руку допомоги. Інспектор відділу поліції Ліліана Матвієнко поспілкувалася з дітками молодшого шкільного віку та пояснила малятам основи їх прав та обов’язків у спрощеній формі. Найбільше присутніх здивував той факт, що за їх прогуляні уроки наступає справжня відповідальність їх батьків перед правоохоронними органами. Після роботи з дітьми працівники управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Закарпатській області провели роз’яснення батькам щодо правильного поводження з дітьми.
Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp