Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Пункт пропуску "Тиса" пройшов найприскіпливішу перевірка (ФОТО)

29 травня 2014 р., 18:03

А контролерами роботи були діти, які перевірили як саме дбають про державні інтереси наші митники і чи готову вони до протидії порушникам.

Сьогодні на митному пункті пропуску «Тиса» Чопської митниці Міндоходів було надзвичайно галасливо. Дитячий сміх та емоції від здивування наповнювали адмінбудівлі та місця митного огляду. У такий спосіб 27 дітей, учнів 2-А класу ліцею «Інтелект» (м. Ужгород), знайомились із особливостями роботи митниці, дізнавались про роботу пункту пропуску та про важливість захисту економічних інтересів держави на кордоні.



Першим школярів зустрів В’ячеслав Паскар – в.о. начальника митного пункту пропуску «Тиса», який щиро привітав малечу із успішним завершенням навчального року та побажав веселих літніх канікул, а відтак, запропонував ознайомитися з роботою пункту пропуску, поринути у трудові будні інспекторів, які полягають не лише у пропуску товарів, боротьбі з контрабандою та виявленні інших правопорушень, а й у наповненні державної скарбниці, що є запорукою для процвітання України.У процесі пізнавальної екскурсії митники розповіли юним закарпатцям про особливості переміщення товарів через кордон, як це в’їзд-виїзд з країни, чим відрізняється «зелений» коридор від «червоного», а також продемонстрували роботу технічних засобів митного контролю, які визначають прихований товар та проникають у важкодоступні місця автівок.


Найцікавішою частиною відвідин митного пункту пропуску «Тиса» стало знайомство дітей зі спеціалістами-кінологами та їх помічниками у боротьбі із контрабандою наркотиків – службовими собаками. Школярі із захопленням дивились на здібності собак, які демонстрували пошук наркотичних засобів. 

А найприємніше для дітей було побачити яким чином працює сканер, який за допомогою рентгенівських променів визначає,що знаходиться в сумках та чемоданах. Яким було їхнє здивування, коли вони на екрані побачили вміст валізи: гранати, боєприпаси, патрони, наркотики, тощо. А коли їм ці навчальні експонати дали потримати в руках – емоції зашкалювали.


За словами працівників Чопської митниці Міндоходів, пізнавальна екскурсія для підростаючого покоління – не тільки знайомство дітей із роботою митниці, а й формування перших знань про те, як важливо дбати про державні інтереси та ефективно протидіяти тим, хто у власних цілях намагається уникнути відповідальності за порушення митних правил.

Окрім позитивних вражень від цікавої екскурсії, школярі ліцею «Інтелект» отримали подарунки.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp