Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Карпатах відбудеться фестиваль "На Синевир трембіти кличуть"

12 серпня 2016 р., 10:46

Гайда на фестиваль у серці Карпат

21 серпня в с.Синевирська Поляна на Міжгірщині відбудеться обласний фестиваль фольклору "На Синевир трембіти кличуть".

Мета фесту – пропагування закарпатських звичаїв і народного мистецтва, а також – презентація туристичних принад краю, зокрема, природної візитівки – озера Синевир, що є найбільшим озером Українських Карпат і, за присудом експертів з усієї країни, в 2008-му році визнане одним із "Сімох природних чудес України".

Започаткував фестиваль іще 15 років тому Геннадій Москаль, з 2009-го через відсутність підтримки свято не проводили, проте торік очільник краю відродив традицію, адже певен: це цікаво для відвідувачів і корисно для місцевих умільців, виробників та підприємців, котрі мають чудову нагоду запропонувати туристам власні товари й послуги. Без сумніву, посприяє рекламі мальовничої глибинки і відремонтована вперше за десятиліття дорога, що веде до озера.

Цьогоріч на фесті очікують тисячі туристів. Усі вони зможуть узяти участь у видовищній ході майже 800-метровим шляхом угору – до основної локації свята.

О 14.00 на сцені поблизу озера Синевир відбудеться урочисте відкриття фестивалю, після чого розпочнуться виступи фольклорних колективів краю.

Спеціальними гостями фесту стануть Національний академічний ансамбль пісні і танцю "Гуцулія" та "золотий голос" вітчизняної естради, народний артист України Василь Зінкевич, котрий присвятить виступ 50-річчю власної творчої діяльності та 45-річчю від створення першого українського мюзиклу "Червона рута".

А вже наступного дня, 22 серпня, Василь Зінкевич виступить в Ужгороді, на сцені Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру ім.братів Шерегіїв – з нагоди відзначення 25-річчя Незалежності України.

Концерт розпочнеться о 14.00, вхід вільний. Крім того, охочі зможуть побачити виступ "зірки" в прямому ефірі телеканалу "Тиса-1" філії НТКУ "Закарпатська регіональна дирекція"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp