Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородська мерія приховує декларації директорів комунальних підприємств?

12 серпня 2016 р., 17:49

Кажуть, що на їх опублікування немає законних підстав

У наданні декларацій відмовив перший заступник мера Ужгорода Іштван Цап.

В Ужгородській міській раді відмовилися надати копії декларації комунальних підприємств міста у відповіді на інформаційний запит журналіста.

Як зазначив у відповіді на запит перший заступник міського голови міста Іштван Цап, надати інформацію про доходи керівників комунальних підприємств нема законних підстав.

{g}

Водночас в інформаційному запиті було наголошено, що декларації керівників КП є публічною інформацією, оскільки директори комунальних підприємств є посадовими особами юридичних осіб публічного права і на них, згідно із статтею 3 Закону України «Про запобігання корупції», поширюється дія цього Закону. Відповідно, керівники КП повинні подавати декларації, і ці документи оприлюднюються згідно із вимогами Закону «Про доступ до публічної інформації».

У разі, якщо у розпорядженні міської ради відсутні декларації керівників комунпідприємств, відповідальні особи міськради зобов’язані були переадресувати запит безпосередньо до керівників цих підприємств.

Втім, в Ужгородській міській раді, попри вимоги законодавства, відмовляють у доступі до публічної інформації.

Журналіст «Варто ЗНАТИ!» та дописувач порталу «Ні корупції!» планує вимагати копії декларації керівників комунальних підприємств Ужгорода через суд.



Ярослав Гулан, Бюро журналістських розслідувань «Варто ЗНАТИ!» для «Ні корупції!»



анфиса 13.08.2016 07:56 IP: 183.243.43.31
смешные вы! большинство руководителей КП имеют дастаточно серьезные побочные доходы и думаю плевать им на всякие там декларации.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp