Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Ужгородщині виплатили 21 мільйон соцдопомоги

29 травня 2014 р., 19:50

Таку суму допомоги виділили малозабезпеченим жителям району з початку 2014 року.

У районі забезпечується призначення та виплати в повному обсязі державних соціальних допомог. Протягом І вкарталу 2014 року виплачено державних соціальних допомог майже на 21,0 млн. грн. Виплата допомог проводиться щомісячно за поточний місяць.

Важливим питанням є призначення житлових субсидій. Протягом І кварталу 2014 року за призначенням житлових субсидій звернулося 35 сімей, яку призначено 32 сім`ям.

В Єдиному державному реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебуває на обліку 209 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. За 3 місяці 2014 року нараховано пільг та компенсацій учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС на загальну суму 122,5 тис. грн.

Через управління соціального захисту населення райдержадміністрації надається 12 видів пільг 15,0 тис. громадянам району на основі чинних законів та інших нормативних актів. Це зокрема, 492 ветерани війни, 2,0 тис. ветеранів праці, 172 ветерани військової служби та органів внутрішніх справ, 6 реабілітованих громадян, 239 пенсіонерів за професійною ознакою (міліціонери, пожежники, податківці), 321 пенсіонер бюджетних установ (освіта, охорона здоров`я, культура), 5,6 тис. дітей війни, 615 багатодітних сімей.

За 3 місяці 2014 року нараховано пільг на оплату житлово-комунальних послуг, послуг зв`язку, проїзд автомобільним транспортом приміського сполучення, санаторно-курортне оздоровлення, готівка на придбання твердого палива і скрапленого газу на загальну суму 1944,0 тис. грн.

Для розв`язання проблем соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, громадян похилого віку та інших осіб, які потребують підтримки, в районі здійснюються заходи по соціально-медичному забезпеченню, побутовому обслуговуванню, забезпеченню засобами реабілітації та пересування, наданню матеріальної допомоги та інше.

В Ужгородському районі зареєстровано 3216 інвалідів різних груп. Також на обліку перебуває 1553 малозабезпечених громадян та інвалідів, в тому числі: 322 одиноких громадян, які за медичним висновком обслуговуються вдома.

Ужгородська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp