Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рівіс був в центрі урочистостей (ФОТО)

15 серпня 2016 р., 20:00

Під час святкування ювілею Генконсульства Угорщини

В Ужгороді

У суботу, 13 серпня, відбулися урочистості з нагоди 25-річчя відкриття Генерального консульства Угорщини у м. Ужгороді. Це було одне з перших дипломатичних представництв закордонних держав на території незалежної України.

Зранку й до обіду у приміщенні Генконсульства проводився День відкритих дверей, у рамках якого громадяни мали змогу ознайомитись з роботою консулів та спеціалістів дипломатичного представництва. У дворі Генконсульства виступали угорські народні вокальні та танцювальні колективи, а в презентаційних залах - дегустація угорських національних страв та напоїв. Родзинкою свята була виставка майстрів унікальних виробів з мережива Угорщини -серветки, скатертини та комірці ручної роботи.


Увечір тут відбувся урочистий прийом, участь в якому взяли перші керівники області та міста, крайові депутати, відомі науковці, митці, дипломати та поважні гості. Обласну раду представляв її голова Михайло Рівіс.

Серед поважних гостей були колишній Генконсул, а нині - заступник Держсекретаря МЗС Угорщини Йожеф Бачкаї, Уповноважений уряду Угорщини Іштван Грежа.

Генеральний консул Угорщини у м. Ужгород Йожеф Бугайло подякував всім за підтримку і співпрацю та вручив відзнаки багатьом достойним закарпатцям за розбудову добросусідських відносин між двома країнами.

Представники обласної влади також дякували консульству за співпрацю, адже Закарпаття має тісні дружні зв’язки у різних сферах життєдіяльності із сусідньою Саболч-Сатмар-Березькою областю, областями Гевеш і Боршод-Абауй-Земплен та рядом інших, з якими підписано відповідні угоди про співпрацю.

Окрім того, наша область активний учасник і Програми Сусідства «Угорщина – Словаччина – Румунія- Україна», яка визначає стратегічні напрями співпраці і в реалізації якої зацікавлені як Україна та Угорщина, так і Єврокомісія загалом. Особливо безцінною є допомога з боку Угорщини в питаннях оздоровлення українських воїнів та їх сімей. Цього літа там оздоровилось понад тисяча українських дітей.

Таке добросусідство в кінцевому підсумку позитивно проектується на міждержавні стосунках України і Угорщини.







Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp