Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мукачівці борються у квартирній війні

30 травня 2014 р., 12:24

Міліція допомагає дійти до миру.

В м.Мукачеві після смерті дідуся родичі вже більше року не можуть поділити квартиру. Судовий розгляд справи щодо права власності на спадщину розпочався з Мукачівського міськрайонного суду, далі спірні питання вирішували у Апеляційному та Вищому спеціалізованому суді України. Проте остаточної крапки у розгляді спірного питання ще не поставлено.

До чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції звернувся 37-річний мешканець міста про те, що його родичі шахрайським шляхом заволоділи квартирою, яка належить йому та братові по праву спадщини. Як розповів чоловік, трикімнатна квартира, яка розташована неподалік центральної частини міста, стала «каменем спотикання» між ним та його родичами.

Ще влітку 2012 року помер дідусь заявника. І фактично одразу ж після смерті сестри та племінниця старенького, яка за законом взагалі не відноситься до кола спадкоємців, вирішили звернутися до суду про зміну черговості одержання права на спадкування. Суд першої та другої інстанції задовольнили цивільний позов жінок. Проте чоловік зі своїм рідним братом вирішили «не опускати рук» і звернулись до Вищого спеціалізованого суду України. Тут рішення було прийняте на їх користь. Одночасно попередні ухвали судів були скасовані, а розгляд питання знову передано до суду першої інстанції, тобто до Мукачівського міськрайонного суду.

Однак жінок таке рішення не зупинило. Вони, використавши уже не чинне рішення суду, ввели в оману приватного нотаріуса і шахрайським шляхом отримали у власність житло як спадкоємці другої черги. В подальшому жінки квартиру у найкоротший строк перепродали стороннім особам.

Наразі відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України і кваліфікуються як шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. Такі махінації караються позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.


Наталія Машіко,Мукачівський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp