Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До уваги закарпатців, які бажають створити сімейне фермерське господарство

18 серпня 2016 р., 11:49

Податківці повідомляють

Хустська ОДПІ нагадує, що з 1 травня 2016 року набула чинності нова редакція Закону України від 16.09.2003 р. № 973-ІV «Про фермерські господарства». Зазначені зміни внесені Законом України від 31.03.2016 № 1067-VIII. Фермерські господарства можуть діяти без статусу юридичної особи і організовуватися на основі діяльності фізичної особи-підприємця. Членами такого господарства можуть бути лише фізична особа-підприємець та члени її сім’ї. Такі господарства мають статус сімейних фермерських господарств.

Якщо діяльність провадиться спільно з членами сім’ї, то між ними має бути укладений договір про створення сімейного фермерського господарства. Такий договір повинен містити умови, визначені в ч. 5 ст. 81 Закону України «Про фермерські господарства», та має бути нотаріально посвідченим. Для виконання сезонних і окремих робіт, які пов’язані з діяльністю господарства і потребують спеціальних знань чи навичок, сімейні фермерські господарства можуть залучати додаткових працівників.

Зауважимо, фермерське господарство підлягає державній реєстрації у порядку, встановленому законом для державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, за умови набуття громадянином України або кількома громадянами України, які виявили бажання створити фермерське господарство, права власності або користування земельною ділянкою.

Також звертаємо увагу на те, що фермерським господарствам зі статусом сімейних фермерських господарств надається додаткова державна підтримка у порядку, передбаченому Законом України «Про державну підтримку сільського господарства України».


За матеріалами Хустської ОДПІ



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp