Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві відстояли Екоцентр

18 серпня 2016 р., 12:35

Питання двічі ставили на голосування

Сьогодні зранку перед Мукачівською міською радою зібралися батьки й діти з транспарантами та вимогами не забирати від них міський “Екоцентр”. Адже саме сьогодні під час сесії вкотре мало вирішуватися питання, яке майже два роки хвилює громадськість міста – заклад, у якому мають можливість займатися діти, міська влада вирішила реорганізувати. Про те, хто і як голосував за дане питання – розповів у бліц-інтерв’ю кореспонденту Zakarpattya.net депутат Мукачівської міської ради Олег Казибрід.

– Олеже, коротко про історію питання – нагадайте читачам…

Нагадаю, що два роки поспіль мукачівські педагоги, діти й громадськість борються з владою за збереження дитячого екологічного центру. Ще за попередньої каденції Мукачівської влади було ухвалене рішення про ліквідацію Еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, згідно з яким він повинен був бути ліквідований з 1 червня 2015 року нібито з благородною метою – «…з метою оптимізації та удосконалення мережі позашкільних навчальних закладів». Однак за позовом громадських активістів Мукачева Мукачівський міськрайонний суд визнав це рішення протиправним. На жаль, влада так і не лишила в спокої заклад, і знову питання про його так звану реорганізацію «випливло».

- Як ви вважаєте, чому?

Я не хочу займатися домислами, скажу тільки про те, що однозначно щось у цій ситуації не добре, прозорості бракує. По-перше, виникають питання, чому звільняють педагогів з центру, якщо мова йде про реорганізацію? Згідно з трудовим законодавством України, в такому разі працівників повинні перевести в новостворену структуру, але чомусь їх звільняють. Є порушення й інших нормативних документів. Є й питання іншого характеру: чому така настирна увага до цього центру? Чи не тому, що він знаходиться в центрі міста позаду будівлі суду, тобто, в престижному районі, а навколо ще й значна частина землі? З огляду на всі ці факти я й звернувся сьогодні під час сесії до депутатів, до їхньої совісті й попросив не голосувати за реорганізацію. Я просто спитав колег-депутатів: невже ви зможете голосувати проти дітей?

- Рішення не пройшло?


Так, причому двічі мер ставив його на голосування, але, на щастя, депутати проявили сьогодні справжню зацікавленість проблемами міста, громадську позицію, і зрештою більшість таки не підтримали питання про реорганізацію – це і “Самопоміч”, і “Батьківщина”, і фракція «Відродження», очевидно, що хтось отямився з ЄЦ і проголосував. Як би не було, але сьогодні ми відстояли питання, і наразі всі разом – і депутати, і громадськість, і педагоги ми повинні дуже детально вивчити дане питання з тим, аби запропонувати схему оптимального використання Екоцентру, щоб у подальшому у влади навіть думки не виникало про подібні реорганізації-пертурбації.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp