Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Третій тиждень електрики ремонтують лінію електропередач "Мукачево-Капушани"

18 серпня 2016 р., 16:53

Ремонтні роботи триватимуть до середини вересня

Можливі перебої з електропостачанням.

Третій тиждень поспіль на Закарпатті тривають роботи з оновлення високовольтної лінії електропередач ПЛ-400 «Мукачево-Капушани», яка задіяна в схемі видачі потужності «Острова БуТЕС». Цю лінію не ремонтували більше 50 років, і нинішні роботи є вкрай важливими для всього регіону.

Як розповів директор Закарпатських магістральних електромереж ДП НАК «Укренерго» Василь Кобаль, лінію електропередач ПЛ-400 «Мукачево-Капушани» ввели в експлуатацію в далекому 1965 році – з того часу капітальних ремонтів на ній не здійснювали. Два роки тому спеціалісти здійснили обстеження лінії й дійшли висновку, що вона терміново потребує оновлення. «У результаті, у 2015 році Державна компанія «Укренерго» виділила кошти на ремонт лінії, заміну грозозахисного тросу, ізоляторів, оновлення та фарбування опор тощо. Роботи, які розпочалися торік, тривають нині й продовжаться в наступному, 2017-му році», - прокоментував Василь Васильович.

Роботи, з його слів, складні – на висоті працюють люди, бригади в складі 25 осіб щодня працюють, не покладаючи рук. Усе заплановане потрібно робити надзвичайно оперативно, аби, по-перше, встигнути, поки не почалися осінні дощі, по-друге, щоб завдавати мінімальних незручностей споживачам електроенергії. «Для того, щоб виконувати роботи, треба забезпечити безпеку працівникам, - коментує В. Кобаль. – Тому ми мусимо звертатися до ПАТ «Закарпаттяобленерго», щоб вони знеструмлювали лінію. Через це припиняється електропостачання і мешканцям населених пунктів, які розташовані поруч із ПЛ-400. Але ці незручності тимчасові, тільки протягом робочого дня, і буквально один-два чи іноді три дні поспіль».

Зі слів директора, на жаль, навіть попри попередження, люди не завжди розуміють важливість цих робіт – приходять, сваряться. Тому керівництво НАК «Укренерго» і ПАТ «Закарпаттяобленерго» вкотре звертаються до закарпатців з проханням із порозумінням поставитися до тимчасових незручностей, адже всі ці роботи спрямовані насамперед на забезпечення сталого електропостачання всього Закарпаття.

До речі, роботи повинні бути завершені до середини вересня поточного року. Наразі спеціалісти Державного підприємства «НЕК «Укренерго» вже розпочинають заміни грозозахисного тросу та ізоляторів на ПЛ-400 на території Ужгородського району. Графік тимчасових відключень додається.

{g}

У той же час в ПАТ «Закарпаттяобленерго» нагадують, що уточнену інформацію щодо місць проведення ремонтних робіт та термінів відключення споживачі можуть також дізнатися, звернувшись до кол-центру товариства за номером 0-800-50-16-20 (безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів на території області) або на сайті товариства www.energo.uz.ua в розділі планові відключення. Кол-центр працює цілодобово.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp