Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Газопровід з Білої Церкви до Солотвина прокладуть до кінця року

19 серпня 2016 р., 09:21

Такі плани.

І до них йдуть.

Фахівці Львівської філії ПАТ «Укргазвидобування» почали прокладати газопровід від свердловини в с.Біла Церква (Рахівський район) до смт Солотвино на Тячівщині (про розробку газового родовища на околиці Б.Церкви ми повідомляли в червні цього року). Роботи планується завершити ще до кінця цього року.
Як ідеться в листі керівництва ПАТ «Львівгазвидобування», завдяки голові ОДА Геннадію Москалю в стислі терміни вдалося вирішити питання запуску свердловини, яка через різні бюрократичні перепони простоювала з лютого 2014 року, а також забезпечити позитивне голосування про надання спеціального дозволу на користування надрами.
– Введення газопроводу в дію дасть змогу відновити газопостачання Солотвина, яке функціонувало в радянський період, а в перспективі подати газ і в Б.Церкву – одне з найбільших сіл Рахівщини, яке досі не газифіковане, – зазначає Геннадій Москаль. – Необхідна проектна документація вже зроблена. Паралельно фахівці «Львівгазвидобування» ведуть дослідно-промислову розробку Лютнянської площі біля с.Тихий Великоберезнянського району. Уже пробурено одну свердловину з середньодобовим дебетом 50 тисяч кубометрів газу. Після підтвердження промислового припливу газу буде вирішуватися питання його подальшої передачі споживачам, у першу чергу мешканцям Закарпатської області.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp