Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як пройшла вступна кампанія в УжНУ цьогоріч?

19 серпня 2016 р., 10:01

Основний етап зарахування - позаду

Нова пора чекає на вчорашніх школярів.

Минулого тижня завершився основний етап зарахування цьогорічних вступників до числа студентів Ужгородського національного університету. Попередній аналіз вступної кампанії-2016 свідчить про те, що в університет та у коледж за державним замовленням на денну форму навчання вже станом на сьогодні, 18 серпня, зараховано більше студентів, ніж було у минулому році на кінець вступної кампанії (1803 цього року і 1792 у 2015 році).

Згідно Правил прийому до 26 серпняпродовжується прийом заяв і документів для вступу до ДВНЗ «УжНУ» за ступенем «Бакалавр» за скороченими програмами – на заочну форму навчання; за ступенем «Магістр» та за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Спеціаліст» – на денну та заочну форми навчання; за ступенем «Доктор філософії» – на денну та вечірню форми навчання. Крім того, з 25 серпня по 3 вересня триватиме другий етап прийому заяв і документів від вступників для здобуття ступеня «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на заочну форму навчання.

Традиційно зростає кількість студентів-іноземців. За нашими оцінками понад 200 першокурсників з інших країн поповнять лави студентів Ужгородського національного університету. Крім спеціальності «Медицина» у цьому році іноземці виявляють бажання навчатися і на спеціальностях «Стоматологія», «Міжнародні економічні відносини», «Комп’ютерна інженерія», «Економіка підприємства». Зарахування іноземців триватиме до 1 листопада і студентські лави восени ще суттєво поповняться.

Таким чином, незважаючи на зменшення числа випускників шкіл області, недостатній рівень їхньої підготовки, подальше зростання конкуренції між українськими та закордонними навчальними закладами, попередні результати ще незавершеної цьогорічної вступної кампанії загалом є вдалими для Ужгородського національного університету.



Прес-служба УжНУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp