Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді урочисто відкрили оновлений гуртожиток УжНУ

19 серпня 2016 р., 19:21

Відремонтували за сприяння інвесторів

Справжній подарунок для студентів.

В Ужгородському національному університеті в урочистій обстановці відкрили відремонтований завдяки фінансуванню уряду Угорщини 5-й поверх (сторона «А») гуртожитку №4. Це не перший об’єкт УжНУ, оновлений за прямого сприяння угорського уряду. Минулого тижня відбулося відкриття спортивного комплексу перед 4-м гуртожитком, а в лютому цього року було здано в експлуатацію 6-й поверх (сторона «А») цього ж гуртожитку, де проживають студенти з угорською мовою навчання.

З офіційних гостей на відкритті побували Уповноважений уряду Угорщини Іштван Грежа, народний депутат України Ласло Брензович, керівництво облдержадміністрації, обласної ради, УжНУ, Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, заступник міністра освіти і науки України.

Як підкреслив у своєму вітальному слові Уповноважений уряду Угорщини Іштван Грежа, у відремонтованих кімнатах проживатимуть студенти з українською мовою навчання, і це найкращий доказ того, що Угорщина допомагає не тільки угорській громаді, а всьому багатоетнічному Закарпаттю. Оновлений за європейськими стандартами поверх – це своєрідний символ українсько-угорської дружби. Подібні проекти з фінансуванням угорського уряду будуть реалізовуватися на Закарпатті й далі.



Геннадій Москаль від імені обласної держадміністрації подякував Іштвану Грежі за вклад Угорщини в розвиток Закарпаття і напередодні національних свят двох країни (Дня Святого Іштвана та 25-ї річниці Незалежності України) зробив гостю особливий подарунок – дві вишиванки. Одну з вишиванок Уповноважений уряду Угорщини одягнув на місці і саме в ній презентував оновлену частину гуртожитку.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp