Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тячівщина: Природні багатства збагатили бюджет

25 серпня 2016 р., 18:09

На 11 мільйонів

Така статистика

За використання лісів, водних ресурсів, землі та надр Тячівщини протягом січня-липня 2016 року користувачами цих природних багатств сплачено 11,6 млн грн. Як зазначає начальник ДПІ у Тячівському районі ГУ ДФС у Закарпатській області Ілля Матьола – це майже на 5,7 млн грн більше, ніж надійшло за аналогічний період минулого року.

У загальній сумі надходжень за природні ресурси лідирує плата за спеціальне використання лісових ресурсів – 54 відсотків або 6,3 млн грн, другою за розміром є плата за землю – близько 45 відсотків або 5,2 млн грн. Рентна плата за спеціальне водокористування займає третє місце і становить 0,8 відсотків або 0,09 млн грн. На рентну плату за користування надрами припадає решта або близько 0,02 млн грн.

Очільник податкової інспекції району підкреслює, що податкові платежі за використання природних багатств є вагомим джерелом фінансування місцевих громад. Адже зі сплаченого впродовж семи місяців 2016 року у їхніх бюджетах осів майже 91 відсоток. Отож у своєчасній сплаті, так званих ресурсних платежів, у повноті обліку об’єктів оподаткування, мають бути зацікавлені, насамперед, у самих громадах.


За матеріалами ДПІ у Тячівському районі

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp