Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Карпатський медвідь" стартує у неділю (ФОТО)

26 серпня 2016 р., 14:02

Буде сила

Змагатимуться силачі.

28 серпня в Ужгороді відбудеться головний силовий турнір

року в нашому краї - "КАРПАТСЬКИЙ МЕДВІДЬ". На площі перед філармонією буде облаштовано майданчик для спортсменів, яких цього року представлятимуть богатирі Ужгорода, Великого Березного, Мукачева та Чехії. Представники останньої в черговий раз нададуть турніру статус міжнародного.

На Закарпатті турнір «Карпатський ведмідь» на даний момент є єдиним серед змагань стронгменів. Загалом в Україні подібні заходи спортивно-розважального спрямування поширені і проводяться на високому рівні, мають велику кількість прихильників і приносять українцям титули переможців на змаганнях міжнародного рівня.

Загалом на сьогоднішній день українські стронгмени посідають четверту сходинку у світовому рейтингу.

- Хотіли би висловити подяку бізнесменам Михайлу Чурилу та Олександру Успенському за підтримку, бо ж провести один турнір - легко, а зробити його традиційним можна тільки за сприяння людей, котрі бачать перспективи цього виду спорту, - сказав І.Григоровський.

У свою чергу, Володимир Цифра наголосив, що турнір має бути цікавим і видовищним, оскільки в ньому братиме участь п’ятірка найсильніших бійців Закарпаття та Чехії.

Як повідомив Іван Григоровський, на цьогорічному турнірі спортсмени змагатимуться у наступних конкурсах:

1. Підйом колоди 120 кг

2. Станова тяга

3. Естафета 1: "качка" + колеса

4. Каміння

5. Утримання автомобіля на максимальний час

6. Естафета 2: балони + колеса

7. Фермерська хода з валізами по 144 кг

Дорослі глядачі, а також діти зможуть прийняти участь у силових

конкурсах приготованих організаторами.

Дорослі можуть спробувати себе у підйомі колоди 70 кг, утриманні гирі 16 кг, перенесенні валіз по 100 кг.

Діти від 4 до 7 років - переноситимуть валізи по 4 кг, від 8 до 10 років - можуть спробувати утримувати пляшки по 3 л., від 11 до 12 років - перетягувати колеса по 50 кг



Перший турнір «Карпатський ведмідь» було організувано в 2004 року братами Григоровськими спільно зі стронґменами Євгеном Прозором та Ігорем Бараном. Так, силове багатоборство було представлене справді широким спектром вправ. Серед них і «візитівкові» перекидання колеса вагою понад 300 кг і перенесення 130-кілограмових валіз, яке отримало назву «фермерська хода» Тоді участь у змаганнях взяло шестеро спортсменів.



Ужгородці та гості міста мають можливість відвідати турнір та підтримати спортсменів. Турнір відбудеться у неділю, 28 серпня. Початок змагань о 14:00 на пл. Театральній (перед філармонією).



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp