Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Київ готовий на серйозні компроміси щодо полонених

26 серпня 2016 р., 18:47

Амністія не пов'язана з пунктом угод стосовно полонених, наполягає українська сторона.

Україна готова піти на серйозні компроміси з метою негайного звільнення своїх громадян з полону сепаратистів, повідомила прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

"Ми продовжуємо роботу щодо звільнення заручників. Заради того, щоб 107 осіб змогли повернутися до своїх близьких, Україна готова йти на серйозні компроміси. Ми вимагаємо негайно звільнити громадян і виступаємо проти шантажу у цьому питанні: амністія стосується іншого пункту мінських угод, і його рішення ніяк не пов'язане зі звільненням людей", - написала вона у Facebook за підсумками засідання в Мінську.Окрім того, українська сторона знову вимагає допуску міжнародних гуманітарних організацій до незаконно утримуваних на непідконтрольній Україні частині Донбасу.

Вона також повідомила, що в Мінську, обговоривши, заявили про необхідність повного припинення вогню в регіоні з 1 вересня."Тристороння контактна група за участю представників ОРДЛО заявила про необхідність повного безстрокового припинення вогню на Донбасі з 1 вересня 2016 року. Україна наполягає на повному припиненні вогню. Українська сторона послідовно виконує мінські угоди і закликає Російську Федерацію і ОРДЛО не порушувати взяті на себе зобов'язання і з 1 вересня 2016 року все-таки припинити стріляти", - написала вона.Окрім того, вона нагадала, що основою для реалізації ключових пунктів мінських домовленостей є повернення Україні контролю над ділянкою кордону з РФ на Донбасі.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp