Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Іршава: Питання об’єднання територіальних громад - серед важливих

26 серпня 2016 р., 19:32

Його не полишають

У місті.

В Іршаві тривають громадські обговорення з питань добровільного об’єднання територіальних громад. Відповідно до плану роботи ініціативної групи, міський голова провів ряд зустрічей з трудовими колективами на території міста, повідомили у міській раді.

Відтак у ході бесіди з колективами Іршавської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 та №2, Іршавської гімназії, початкової школи с.Собатин, ДНЗ №1, 2, 3, 4 м.Іршава та с.Собатин, Степан Бобик коротко ознайомив присутніх із впровадженням адміністративно-територіальної реформи, основними кроками міської ради Іршави та сільської ради с.Лози на шляху створення Іршавської міської об’єднаної територіальної громади з центром у м.Іршава. Також виокремив можливі позитиви та негативи, які може очікувати майбутня спроможна об’єднана Іршавська громада.

Поряд із суттєвим збільшенням бюджетних ресурсів, пропорційно збільшується об’єм роботи на території новоствореної громади не тільки в напрямку розвитку інфраструктури, а й забезпеченні мешканців громади послугами, що надаються органами державної влади. Крім того, створення Іршавської міської об’єднаної територіальної громади залежить від обласної державної адміністрації, яка повинна надати позитивний висновок.

Також у майбутній громаді повинні пройти вибори, на яких обиратимуть депутатський корпус, старосту с.Лоза та голову ОТГ. До мінусів можна віднести і ліквідацію сільради у селі Лоза. Натомість буде введено посаду старости. На функціональність зміна назви посади не впливатиме, оскільки послуги, які надавались сільською радою, будуть доступні для мешканців і надалі.

У всіх колективах присутні висловили підтримку шляху, обраного Іршавою та Лозою, зі сподіваннями на краще майбутнє. Насамперед мотивують свою позицію тим, що суттєве збільшення ресурсної бази дозволить проводити такі роботи, які були мрією для більшості колективів, а разом із тим зовсім відійдуть проблеми, які систематично були тягарем для педпрацівників та батьків. Зокрема, проведення поточних косметичних ремонтів, придбання канцелярського приладдя тощо.

Ужгород. нет



Схожі новини

В об’єднаних територіальних громадах бюджети зростають на 300-700%, – експерт (ІНФОГРАФІКА)
Громади посадили владу краю за круглий стіл (ФОТО)
Президент підписав Закон, який врегульовує процес реорганізації у новостворених територіальних громадах
Закарпатським територіальним громадам хочуть повернути право здійснювати архітектурно-будівельний контроль
Територіальні громади Закарпаття знову зможуть здійснювати архбудконтроль
На Хустщині активізують процеси створення об’єднаних територіальних громад
Представники територіальних громад Закарпаття знайомилися з досвідом діяльності першої в області об’єднаної громади
"У нас на територіях всюди двовладдя", - Олег Лукша
Перспективна Рахівська міська ОТГ може стати найвисокогірнішою громадою в Україні (ФОТО)
На Воловеччині планують створити три громади

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp