Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття: На митниці працює "Єдине вікно"

27 серпня 2016 р., 20:01

Вже майже місяць

З 1 серпня.

Державна фіскальна служба України з 1 серпня завершила розробку та розгорнула все необхідне програмне забезпечення для функціонування «Єдиного вікна».

Система «Єдине вікно» – електронна база даних, яка дозволяє різним службам контро­лю і митницям ДФС в автоматичному режимі обмінюватись інформацією про вантаж, який проходить через кордон України, та про результати його державного контролю у випадку здійснення електронного декларування.

Для проходження видів державного контролю підприємство з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем подає скановані копії документів, передбачені Митним кодексом України, разом з електронним повідомленням із дотриманням вимог застосування електронно-цифрового підпису. Документи надсилаються до інформаційної системи для здійснення відповідного виду державного контролю до моменту прибуття товарів у митницю призначення або після їх прибуття. В електронному повідомленні підприємство зазначає реквізити попередньої декларації та дату і час, коли товари в митниці прибуття в присутності представника підприємства можуть бути пред’явлені відповідному контролюючому органу для огляду (в разі прийняття такого рішення контро­люючим органом).
Система після отримання від підприємства електронного повідомлення й сканованих копій документів перевіряє його електронний цифровий підпис та, у разі позитивного результату перевірки, зберігає отримані повідомлення й документи; інформує відповідний контролюючий орган про їх надходження, та, за наявності даних в інформаційній системі, надсилає листа на електронну пошту уповноваженої посадової особи органу за місцезнаходженням митниці призначення, кажуть у ДФС у Закарпатській області.

Зауважимо, що про дату і час надсилання повідомлення і документів контролюючому органу для проведення відповідного виду державного контролю, а також про негативні результати перевірки електронного цифрового підпису чи помилки в реквізитах попередньої митної декларації інформаційна система повідомляє підприємство. Відтак уповноважена посадова особа контролюючого органу протягом чотирьох робочих годин з моменту отримання електронного повідомлення i сканованих документів повинна прийняти рішення про завершення відповідного державного контролю або про необхідність проведення додаткового огляду чи інших дій. За його відсутності впродовж цього часу система автоматично формує рішення про здійснення відповідного виду державного контролю, яке є підставою для завершення митного контролю та митного оформлення товарів, що переміщуються через кордон.

Фахівці митниці зазначають, що «Єдине вікно» є одним із найкращих інструментів спрощення процедур при ввезенні та вивезенні товарів через митну територію, адже уніфіковані дії всіх контролюючих органів, які беруть участь у пропуску та декларуванні вантажів.

Газета "Новини Закарпаття"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp