Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Діти зі шкільних лісництв Іршавщини побачили дива природи

28 серпня 2016 р., 16:02

Чудовий відпочинок

Про любов до природи та значення лісу для життя можна гоорити багато. Проте, хоча б одне практичне заняття чи навчальна екскурсія до лісу дасть вагоме розуміння цінності лісових ресурсів та надать ще більше усвідомлення значення природи в цілому. Тим більше, коли особлива увага навчанню, практиці та пізнання надається підростаючому поколінню. Саме з метою ознайомлення роботи лісового господарства та пізнання лісу як унікальної екосистеми і природної краси в цілому, створена програма реверсних навчальних поїздок «ВЧИМОСЬ ПРО ЛІС В ЛІСІ»: перша – для учнів шкільних лісництв Іршавського району до Кам’яницького лісництва ДП «Ужгородське ЛГ» та Закарпатського еколого-натуралістичного центру, друга – для вихованців гуртків природничого напрямку обласного еколого-натуралістичного центру до НПП «Зачарований край».

Ці учнівські поїздки по взаємообміну та навчанню ведення сталого лісівництва організовано представниками ГО агенство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону «ФОРЗА» у рамках проекту «FOR SOC Ліси для суспільства – ліси без бар’єрів», за сприяння ЗОЕНЦ, при підтримці Кам’яницького лісництва Держлісагенства України ЗОУЛМГ ДП «Ужгородське ЛГ» та НПП «Зачарований край», - повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Під час візиту іршавська малеча з трьох шкільних лісництв НПП «Зачарований край» – Підгірнянського, Ільницького та Осійського, розпочали день в обласному еколого-натуралістичному центрі зі знайомства інтерактивній формі: «Що для мене ліс? Що я не знаю про ліс? Що я люблю робити в лісі?» та короткої інформації про мету поїздки. Супроводжували дітей Радміла Устич (ГО ФОРЗА) та Алла Самойлова (ЗОЕНЦ), які провели ознайомчу екскурсію по території центру, в ігровій формі здійснили пізнавальні заходи з лісової педагогіки: діти фантазували в грі «Наголуй пташенят» з елементами ленд-арту та у формі гри «Ти – зайченя» ознайомилися з навичками виживання тварин.

Опісля діти переїхади до Кам’яницького лісництва Держлісагенства України ЗОУЛМГ ДП «Ужгородське ЛГ», де ознайомилися з історією лісництва та досягненнями юних лісівників у обласних та Всеукраїнських заходах. Іршавським дітям цікаво було побачити навчальні стенди про індикатори типів лісу Карпат, «Живі сторінки Червоної книги», кожен зміг потримати в руках експонати гірських порід та мінералів Карпат чи вирізані брусочки найрідкісніших та звичайних порід дерев нашого краю, які приготовлені для проведення занять учнів Кам`яницького шкільного лісництва.

Особливо вразив затишний та відмінний ландшафт лісництва, де відчувається дбайлива рука господаря та любителя природи. Зацікавив дітей пізнавальний куточок лісового, еколого-натуралістичного центру ДП «Ужгородське лісове господарство» на території Кам`яницького лісництва. Не меш вражаюча відкрита навчально-пізнавальні стежки різновидів дерев з відповідно промаркованими їх назвами та «Гірські породи і мінерали Карпат».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp